İzmir’de Türkiye’nin ilk dünyanın sayılı iklimlendirme endüstrisi laboratuvarının hayata geçirilmesinde önemli katkıları olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Enerji tasarrufu konusunda çabalar arttıkça, verimli cihazların imalatı da ön plana çıkacak, yalıtım bilinci geliştikçe de daha az enerji ile ısınan ve soğuyan binalar ön plana çıkacak ve sektör gelecekte üç kat daha önem kazanacak” dedi.
ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir’de Türkiye’nin ilk dünyanın sayılı iklimlendirme endüstrisi laboratuvarının hayata geçirilmesine verdiği katkılardan ötürü EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Yorgancılar, sektörün öneminin farkında olduklarını belirterek, “Enerjinin kıymeti ortada. Enerji tasarrufu konusunda çabalar arttıkça, verimli cihazların imalatı da ön plana çıkacak, yalıtım bilinci geliştikçe de daha az enerji ile ısınan ve soğuyan binalar ön plana çıkacak ve sektör gelecekte üç kat daha önem kazanacak” diye konuştu.
ÇALIŞTAY ÇAĞRISI
Bu kapsamda EBSO ve ESSİAD’ın sektörün gelecek beklenti ve stratejilerinin ele alınacağı, hedeflerin belirleneceği ortak bir çalıştay düzenlemesi çağrısında bulunan Yorgancılar, “EBSO Meclisi’nde altı, EBSO Yönetim Kurulu’nda da bir üye ile temsil edilen sektörün beklenti ve taleplerinin farkındayız. Çalıştay, hem iklimlendirme-soğutma sektöründe dünyadaki yeni teknolojilerin hangi yöne gittiği konusunun tartışılmasının yanı sıra EHİSLAB projesi ile ilgili bölgemizde sektörün öncü ve büyük firmalarının katkısı anlamında da fayda sağlayacaktır. Biz EBSO olarak böyle bir çalışmayı destekleriz” ifadelerini kullandı.
“EHİSLAB TÜRKİYE’NİN LABORATUVARI OLACAK”
ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci de, Uluslararası Isıtma, Havalandırma İklimlendirme, Soğutma Akredite Test ve Analiz Laboratuvarı’nın (EHİSLAB) Türkiye’nin laboratuvarı olacağına dikkat çekerek, “Laboratuvar, yurt dışına giden test giderlerinin ülkemizde kalmasının yanı sıra bölgedeki tek laboratuvar olacağı için Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya’da ihtiyaca yanıt verecek. Bu laboratuvar sayesinde sektör mensupları artık test için ürünlerini yurtdışına göndermek zorunda kalmayacak. Milyonlarca Euro ülkemizde kalırken, kendini daha da geliştirecek sektör firmaları, katma değerlerini artırarak Türkiye’ye daha çok döviz kazandıracak. Sektörün 20 yıllık hayali bu laboratuvarın hayata geçirilmesinde maddi ve manevi destekleriyle sürekli yanımızda olan EBSO’ya sektörüm adına teşekkür ediyorum” dedi.