İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Özel Efe Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Oluşum Ortaokulu’nun öğrencileri, düzenlenen resim gününde bir araya geldi.
Ödemiş ilçesinde yapılan resim gününde, 10’u engelli öğrenci olmak üzere toplamda 25 öğrenci, hayallerini tuvale yansıttı. “Engelleri aşta gel” isimli proje kapsamında engelli öğrencilerin diğer öğrenciler ile kaynaşmasına yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi.
Özel Oluşum Ortaokulu Resim Öğretmeni Erdal Görgün, "Efe Rehabilitasyon Merkezi ile Oluşum Ortaokulu olarak engelleri asta gel isimli bir resim günü düzenledik. Burada engelli öğrencilerimiz dahil olmak üzere toplam 25 öğrencimiz tuvallerini resimlerini yaptılar. Ortaya çok iyi çalışmalar çıktı her öğrencimizi kutluyoruz. Projemizde hedefimiz ise engelli öğrencilerimizin de sanatsal iç güdülerini güçlendirmek diğer öğrencilerle iletişimlerini kurmalarını sağlamak ve empati yapabilmeleridir. Ayrıca engelliler haftasında klasik kutlamalar yapılıyor bu projemiz engelliler haftası kutlamalarının devamıdır. Özel Oluşum Koleji olarak Özel Efe Rehabilitasyon Merkezi arasında bu çalışmaları yapmak üzere bir protokol imzaladık. Bu çalışma bugün sadece resim ile kalmayacak önümüzdeki günlerde engelli öğrencilerimiz ile heykel çalışması, geri dönüşüm projeleri çalışması gibi çalışmalarımız da olacak" dedi.
Özel Efe Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinden Selin Tekin Avcı ise şöyle konuştu:
"Bizler engelli öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarının mutluluk ve sevgi olduğuna inanıyoruz. Bugün Efe Rehabilitasyon Merkezi ile Oluşum Ortaokulu ile birlikte düzenlediğimiz engelleri aşta gel projesi ile öğrencilerimiz resimlerini yaptılar. Öğrencilerimizin mutlu olduğunu yüzlerinin güldüğünü gördük. Onların yüzlerinin gülmesi dünyalara bedel olduğunu düşünüyoruz. Onları mutlu edebildiğimiz için bizlerde mutluyuz."