İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye’de ikincisi Ödemiş’te kurulan FabLab Atölyesi açıldı.
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve davetlilerin katıldığı FabLab Ödemiş Atölyesi açılışı, sanayi sitesi içinde kurulan atölyede gerçekleşti.
“KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “İzmir Kalkınma Ajansı Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında belediyemiz tarafından yürütülen proje 449 bin TL’lik destek aldı. Proje kapsamında FabLab-Ödemiş adını verdiğimiz dijital üretim ve tasarım atölyesi kuruldu. Bu çalışmalar esnasında Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile atölyede mesleki eğitime yönelik eğitimler verildi. Bundan sonra atölyemizdeki donanımlarla önce tasarlayıp, sonra uygulamaya geçeceğiz. 15-30 yaş arasındaki gençlerimizin yaratıcılıklarının ve teknik yeterliliklerinin artırılması konusuna katkı sağlamak istiyoruz.Gelişmiş fabrikalar yetenekli ya da teknolojik araçları kullanan çalışan bulmakta zorlanıyor. Biz bu atölye sayesinde gençlerimizin eğitimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“İZKA’NIN EN MALİYETLİ PROJESİ”
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu da, “İZKA’nın Ödemiş projelerine vermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyum. Bu yıl İZKA’nın en maliyetli projesi ilçemizde gerçekleşecek; Dış Mekan Süs Bitkileri Fide Yetiştiriciliği Projesi. İlçemizdeki diğer projelere de İZKA’nın katkısını görüyoruz. Açılan bu eğitim atölyelerin çalışması konusunda gerekli önemin gösterileceğine inanıyorum” diye konuştu.
SERTİFİKALAR VERİLDİ
Konuşmaların ardından Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile verilen Bilgisayar Destekli İki Boyutlu Çizim eğitimine katılan 12 kişiye sertifikaları dağıtıldı. Projeye; Kadir Has Üniversitesi, Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje ortağı olarak, Madeni İşler ve Demirciler Odası ise proje iştirakçisi olarak destek verdi. Araştırmayla üretim arasında, bilgisayar kontrollü aletlerle değişik ölçeklerde ve değişik malzemelerden hemen hemen her şeyi yapmak amaçlı atölyeler olan FabLab’in ilk atölyesi Kadir Has Üniveristesi’nde açıldı.