İzmir’in Foça ilçesinde bu yıl 4.’sü düzenlenecek İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, bu yıl 21 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek.
Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF), Deniz Ticaret Odası (DTO) ile Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 4. İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası için geri sayım başladı. Foça’daki Mersinaki koyunda yapılacak şampiyona, bu yıl 21 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yarışlarda 25 yaş altı lisanlı sporcular, 2 bin 500 ve 5 bin metrede, 26 yaş üzeri master yüzücüler ise 2 bin 500 metrelik parkurda kulaç atacak. Yarışmacılar müsabakaya lisanslarıyla, lisansı olmayan 26 yaş üzeri master sporcular ise doktor raporu ile katılacak. Yarışmalar sonunda, her yaş grubunda ilk üçe giren sporculara ödül verilecek.
DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Foça’da düzenlenecek olan İzmir Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonasını Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlediklerini belirterek, yüzücüleri ve yüzme yarışına ilgi duyan herkesi yarışlara davet etti. Yüzme şampiyonasını bu yıl 4. kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Öztürk, “Başta yüzme olmak üzere deniz sporlarının gelişmesi, Türkiye’yi ‘Denizci Millet, Denizci Ülke’ hedefine yaklaştıracaktır” dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, şu açıklamalarda bulundu:
“Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Foçamızda şimdi de Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile ortaklaşa Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası düzenliyoruz. Foçamızın en güzel koylarında gerçekleştirilecek yüzme şampiyonasına katılacak olan yarışmacılarımıza şimdiden başarılar dileriz. Deniz sporlarına en uygun kıyı şeridinde yer alan Foçamızda yüzmenin keyfine varacaksınız” diye konuştu.