6 yıldır yatırımcılarımızı otel yapmaları için teşvik ediyorum. Biz asla engel olmayız, yeter ki Gaziemir’e yatırım olsun” dedi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 6 yıllık belediye başkanlığı döneminde Gaziemir’e yapılanları ve yapılacak projelerini anlattı. Gaziemir’in en büyük ihtiyaçlarından birinin de konaklama olduğunu, yeni fuar alanı ile birlikte bu ihtiyacın da artacağını belirten Şenol, “5-6 yıldır yatırımcılarımızı otel yapmaları için teşvik ediyorum, önlerini açmaya çalışıyorum. Tam anlamıyla bu ihtiyacı karşılamayı başaramasak bile iyi oteller yapılıyor, butik oteller de yapılıyor. Ama yine yeterli değil. Ben her zaman sesleniyorum, ‘Gelin belediyemize yasal anlamda ne yapılması gerekiyorsa yapılacak, önünüz açılacak.’ Biz asla engel olmayız, yeter ki Gaziemir’e yatırım olsun” diye konuştu.
“ARTIK İNSANLARIMIZ YOLDA ÖLMÜYORLAR”
Gaziemir’deki eksikliklerin hayata geçiriliş sürecini anlatan Şenol, “Üniversiteyi getirmeyi çok istiyorduk. İlk anlamda yüksekokul kurduk, Candeğer Hocamızla bunu fakülteye dönüştürmeye çalışıyoruz. Havacılık üzerine çok özel bir okul bu. Önemli eksikliklerimizden biri, bölgede hastanenin olmamasıydı. Büyükşehir’le birlikte bunu da temin ettik. Rahmetli Salih İşgören de binayı yaptı ve bu bölge kurtuldu. Yani artık insanlarımız yolda ölmüyorlar, hastaneye gidebiliyorlar. Ben yeşili seven bir insanım. 60 yılda yapılan yeşil alanları 5 yılda ben ikiye katladım. Şu anda 550 bin metrekare yeşil alan sahibiyiz. 140 bin ağaç diktim, verdiğim sözü tuttum. ‘Herkesin bir dikili ağacı olacak’ dedim, inşallah bu dönemin sonunda herkesin ikişer dikili ağacı olacak. Biz özel bir ilçeyiz. İlçe sınırlarımızın yüzde 65’i orman, ama bunu yeterli görmüyoruz. Onun için yeşil alanları büyütmeye devam ediyoruz. Birçok şantiye kurduk. Artık altyapıya çok para harcamayacağız, sadece özelleştirmeye gideceğiz. Hiç yağmur suyu kanalımız yoktu, şu anda artık 32 kilometre yağmur suyu kanalımız var. Eskisi gibi birkaç noktanın dışında sel baskını yaşamıyoruz. Altgeçitler, üstgeçitler büyükşehirle yaptığımız işlerde çok önemli. Şu anda büyük alışveriş merkezleri geliyor, fuarın yapılmış olması da trafiğimiz oldukça etkiliyor ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin monoray projesi yakında hayata geçecek. Hızlı yatırımlar yapılıyor, Gaziemir çok hızlı gelişiyor. Tercih edilen bir ilçe. Havaalanının burada olması, Türkiye’nin en büyük serbest bölgesinin ilçemizde olması, fuarın gelmiş olması bizim gelişmemizi tetikledi” dedi.
Başkan Şenol, önemli projelerinden biri olan, çevreci ve akıllı yeni belediye hizmet binasının da kamunun yaptığı ender akıllı binalardan biri olduğunu ifade etti.
“BİZİM KIZLARIMIZ GECE RAHATLIKLA DIŞARIDA GEZEBİLİYOR”
Gaziemir’in çok güvenli olduğunu dile getiren Şenol, Gaziemir’de yaşayan kadınların gece saatlerinde çok rahatlıkla dışarıda gezebildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Aydın bir kentiz. Aynı zamanda Çanakkale ile birlikte havasıyla Türkiye’nin en temiz ilçesi seçildik. Hızlı gelişiyoruz ama daha yapacağımız çok iş var. Ne kadar hızlı gelişirsen o kadar ihtiyaçlar çıkıyor. Sadece fiziki anlamda gelişmek kentleri kent yapmıyor. Onun için tarihine, kültürüne, sosyal yapısına da katkı koymanız lazım. Biz geldiğimizde belediyenin basılı kitabı yoktu, şimdi 13 basılı kitabı var. Hiç heykelimiz yoktu, şu anda 20 tane heykelimiz var. Ayrıca hiç müzesi yoktu 2 müzemiz oldu, 3 tane daha şu anda planlıyoruz. Burası tütüncülük ve zeytincilikle geçinen bir kentti ve bunu üzerine müze kuracağım. Ayrıca 14 tane kadın ve çocuklarımıza yönelik semt evimiz var. Bir kültür merkezimiz var ama artık yetmiyor. İki farklı bölgede iki kültür merkezini de kente kazandırmaya çalışacağız. Geçen ay ihalesini yaptık, Sarnıç bölgesine kapalı spor salonu yapacağız. Gaziemir bu konuda şanslı yarı kapalı spor salonu var ama o bölgemizde yok. Sarnıç’ta çok gencimiz yaşıyor, spor salonunu inşallah bir yılda hayata geçireceğiz.”
“YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR”
Gaziemir Belediyesi olarak henüz yapılmayan projelerin de olduğunu söyleyen Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halkın dilinde ‘şahin tepesi’ denir, İzmir’in en büyük rekrasyon alanı. Tabii devletten bir türlü alamadım ama mücadelemiz devam ediyor. Aldığımız zaman sadece İzmir değil bir Türkiye projesi olacak. Sarnıç piknik alanımızı tekrar hayata geçiriyoruz. Şu anda yenileme çalışmaları yapılıyor. O bölge İzmir’in önemli projelerinden biri olacak. İçinde göletlerle, ufak hayvanat bahçeleriyle, spor ve gezinti alanlarıyla en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Sağlıkla ilgili projemiz var. Büyükşehir’in kapalı ve açık olimpik yüzme havuzları tamamlanacak. Yapacağımız çok iş var daha.”
BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI
Gaziemir Belediye Başkanı olarak başarısının sırrını söyleyen Şenol, çok çalışmanın önemli bir faktör olduğunu, işlerinin milletvekilleri gibi Ankara’ya gidip gelmek gibi olmadığını ifade etti. 7 gün 24 saat halkın içinde olduklarını kaydeden Şenol, “Ekip çok önemli, benim güçlü bir ekibim var. Bunun yanında kenti sevmeniz lazım. Ben burada doğdum ve büyüdüm. İdealim burasıydı, buraya da geldim. Onun için hakkını vermeye çalışıyoruz, verdiğimize de inanıyoruz” diye konuştu.
23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ GAZİEMİR’DE
Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nin devletin düzenlediği şenlikten sonra en büyük ve en uzun süreli şenlik olduğunu dile getiren Şenol, sözlerini şöyle tamamladı:
“Güzel tarafı da gelen çocukların ailelerin yanında kalması, bize bakış açılarını değiştiriyor olmamız. Gittiğimiz zaman görüyoruz ki; orda bizim barış elçilerimiz oluşmuş. Bu sene de çok yoğun bir hazırlık geçirdi arkadaşlarımız. İnşallah kazasız belasız bu seneyi de atlatacağız. 5 yıldır temalı yapıyoruz, ismine de ‘sev kardeşim’ dedik. Şarkımızı bütün dünya çocuklarıyla birlikte söyleyeceğiz.”