18. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı çocukları evlerinde ağırlayan ailelere özel olarak Sarnıç’ta düzenlenen piknikte herkes gönlünce eğlendi. Çocukları misafir eden ailelere teşekkür eden Başkan Şenol, “Sizlerin hakkı ödenmez” diye konuştu.
18. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne dokuz ülkeden gelen toplam 250 çocuğu evlerinde misafir eden aileler ve çocukları Sarnıç Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen piknikte gönüllerince eğlendi. Ailelere teşekkür etmek amacıyla belediye tarafından düzenlenen pikniğe Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Sinop’tan katılan misafir çocuklar ve onları evlerinde konuk eden aileler ile onların çocukları katıldı.
“Bu şenlikte sizlerin katkısı çok büyük” diyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı çocuklar Başkan Şenol’la fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Kuklalarla, maskotlarla, masal kahramanlarıyla, palyaçolarla ve oyun parkurlarıyla oyun alanına çevrilen piknik alanında yerli ve yabancı çocuklar bir arada eğlenerek kaynaştı, farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.