Gaziemir Belediyesi ile Loznitsa Belediyesi arasında dostluk ve işbirliği antlaşması imzalandı. İki belediye başkanı, imza töreninde dostluk mesajları verdi.
Gaziemir Belediyesi ile Bulgaristan’ın Loznitsa kenti arasında ‘dostluk ve işbirliği antlaşması’ imzalandı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Loznitsa Belediye Başkanı Ayhan Haşimov arasında imzalanan protokolle, kültür, sanat, ekonomo, eğitim, gençlik politikası ve barış girişimleri olmak üzere iki kent arasında çok sayıda ortak programın oluşturulması karar altına alındı. Dostluk ve kardeşliğin devamı, işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan protokolü imzalayan ve birlikte pasta kesen iki kentin belediye başkanı dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.
Kardeş şehir Loznitsa Belediye Başkanı Ahmet Haşimov’a zeytin fidanı armağan eden Başkan Şenol, iki kent arasında karşılıklı anlayış, saygı ve dostluğu daha ileri noktaya taşımak istediklerinin altını çizdi. Ailesinin Bulgaristan göçmeni olduğunun altını çizen Başkan Şenol, “Ben Bulgaristan’a geldiğimde kendimi evimde hissediyorum. Burası da sizin eviniz. Bizler dostuz, akrabayız. Bu antlaşma geç kalınmış bir anlaşma. Bizim birlikteliğimiz çok eskiye dayanıyor. İki şehir arasındaki bağ artık daha güçlü olacak” dedi.
Konuk Belediye Başkanı Ahmet Haşimov ise, antlaşmayı ‘gelecek nesillere aktarılacak önemli bir miras’ olarak tanımladı.