İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi’nde, geleneksel olarak düzenlenen Karakuyu Yörük Şenliği, bu yıl 22 Mart tarihinde gerçekleşecek.
Menderes Belediyesi, Karakuyu Mahallesi’nde düzenlenecek ’Karakuyu Yörük Şenliği’nin hazırlıklarını tamamladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliğin tarihi ise 22 Mart Pazar olarak belirlendi. Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek şenlikte, yörük kültürüne ait gelenek ve görenekleri yansıtan programlar yer alacak.
Geleneksel Karakuyu Yörük Şenliği, saat 10.00’da gelin alma merasimi ile başlayacak. Gelin alma merasiminin ardından mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Alana gelenlere ise, yörük yemek kültürünün vazgeçilmezi keşkek ikramında bulunulacak. Şenlikte, Menderes Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Karakuyu Yörük Derneği Folklor Ekibi, Tekeli Yörük Derneği Folklor Derneği, Efeler Kültür Derneği Folklor Ekibi ve misafir yörük derneklerinin folklor ekipleri de gösterilerini sunacak. Şenlik, Türk Halk Müziği Sanatçısı Enver Çatal ve Vildan Turan’ın konseri ile son bulacak.
Menderes Belediyesi, şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servisler kaldırılacağını bildirdi. Belediye, hizmet binası ve Gümüldür Amfi Tiyatro önünden saat 08.30’dan itibaren gün boyu servislerin hizmet vereceğini açıkladı.
Etkinlikle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Menderes Belediyesi olarak yörük kültürünü önemsiyoruz. Çünkü yörük kültürü bu milletin temelidir, Türk’ün bir yaşam biçimidir. Bu vesile ile gerçekleştireceğimiz etkinlikle yörük kültürüne ait gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyoruz" dedi. Gün boyu sürecek etkinliğe İzmirlileri davet eden Başkan Soylu, “Karakuyu mahallemizde gerçekleşecek şenliğimiz renkli görüntülere sahne olacak. 7’den 70’e herkesin keyifle geçireceği bir gün olacak. Şenliğimize bütün Menderesli kardeşlerimi ve İzmirlileri bekliyoruz” diye konuştu.