Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette iki ülke arasında karşılıklı ticaret ve işbirliğinin artırılması konuları görüşüldü. EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Karadağ’ın Egeli yatırımcı arzusunu dile getirdiğini belirterek, “Yatırım noktasında teşvik ve desteklerin cazibesi önemli. İhale ve özelleştirmelerle ilgili takvim paylaşıldığı takdirde yatırım ve işbirliği için yol haritası çizerek işbirliğini üst noktaya taşımak mümkün” diye konuştu.
“VİZE SÜRELERİ UZATILMALI”
EBSO’nun 64 farklı sektörde 5 binin civarında üyesiyle bölge ekonomisindeki yeri ve önemi hakkında Büyükelçi Miliç’e bilgi veren Gökçüoğlu, iş dünyasının Karadağ’a giriş çıkışı 90 gün ile sınırlayan vize süresinin uzatılması talebini iletti. Gökçüoğlu, “Bu sürenin uzatılması, karşılıklı yatırım ve işbirliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. İş dünyası olarak talep ve temennimiz bu sürenin gözden geçirilerek uzatılması. Bu konu üzerine birlikte çalışalım” dedi. Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic ise vize uygulaması ile kararın AB normları çerçevesinde uygulanma zorunluluğuna dikkat çekerek konuyu ilgili birimlere aktaracağını kaydetti. Karadağ’ın, yurtdışından ülkeye gelecek yatırımları teşvik eden ve yatırımcılara kolaylıklar sağlayan bir ülke olduğunu ifade eden Milic, “Bizim kültürümüz, geleneklerimiz, her şeyimiz ortak. Politik olarak da üst seviyede ilişkilerimiz var. Ancak ilişkilerimizi nasıl daha da geliştirebiliriz diye düşünüyor ve çalışıyoruz. Orman ve orman ürünleri, madencilik, turizm gelişme potansiyeli olan iş kolları. Balkanlarda en iyi yatırım şartlarını oluşturan, yatırımların daha da artacağı bir ülkeyiz” diye konuştu.
Görüşmenin ardından EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Karadağ Ankara Büyükelçisi Branko Milic’e günün anısına plaket takdim etti.