İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sene başında kruvaziyer şirketlerin İzmir’e 106 sefer için rezervasyon yaptırdığını belirterek, "Bu seferlerin 19’u iptal oldu; ama buna karşılık 35 ek sefer geldi. Yani neredeyse iptal edilen bir seferin yerine iki sefer geliyor" dedi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2015 yılına girerken kruvaziyer şirketlerinin İzmir’e 106 sefer yapmayı planladıklarını belirterek, seferlerin 19’unun iptal olduğunu açıkladı. Buna karşılık 2015 yılı başından bu yana şirketlerin 35 ek sefer koyduğunu kaydeden Demirtaş, "Neredeyse iptal edilen bir sefere karşılık iki yeni sefer geldi diyebiliriz. Ek seferler ile toplam sefer sayımız 122’ye ulaştı; yani yılbaşından daha da ileride noktadayız. Son olarak 450 kişilik Sebourn Odyssey isimli gemi Ağustos ve Eylül aylarında iki ek sefer, Holland America Line şirketi 843 kişilik Prinsendam isimli gemisi de Ekim ayında bir ek sefer yapacağını bildirdi. Carnival Corporation grubuna bağlı olan Holland America Line ilk kez İzmir’e gelecek. Bu 35 ek sefer arasında kuşkusuz en önemli olanları İzmir’den biniş ve iniş yapacak olan Celestial Oddysey gemisi. Her hafta bu gemi ile İzmir’den 820 yolcu inecek, 820 yolcu binecek” diye konuştu.
"EK SEFERLERİ OTURARAK BEKLEMİYORUZ"
Yıl sonuna kadar gelecek 122 gemi ile 2014 yılı rakamlarına da oldukça yaklaşacaklarını anlatan Demirtaş, yeni ek seferler beklediklerini de dile getirdi. Demirtaş, “Ek seferleri oturarak beklemiyoruz, bunları kentimize getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tüm dünyadaki kruvaziyer fuarlarına, etkinliklerine katılıyoruz. Son olarak 25-27 Mayıs tarihlerinde Atina’da yapılan 3. Posidonia Deniz Turizmi Forumu’na katıldık. Orada da Türkiye ve Yunanistan üzerine yoğunlaşan Royal Caribbean, Princess, Carnival, Holland American Line, Celestial ve MSC şirketleri ile görüştük” dedi.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda yeni gemi yapımları devam ediyor. 2016-2017 de yine durgun olabilir ancak bölgeye yeni gemiler geldikçe, tüm Ege ve Akdeniz olarak tekrar eski rakamları yakalarız. Bugün İzmir hala Türkiye’nin ilk üç limanı arasında yer alıyor. Sonuçta şirketler de gemiler de ticaretin peşinden gediyorlar. Biz uygun turizm ve denizcilik politikalarını hayata geçirirsek, kent merkezinde özellikle gençler için cazibe alanları yaratırsak gemi sayıları yine artar. Biz asla pes etmiyoruz, etmeyeceğiz de, kruvaziyer turizmdeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” dedi.