İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir futbolunun son yıllarda ciddi kan kaybı yaşadığını belirterek, "Futbol kulübü yönetimi çok profesyonel bir iş, bu işte de eğitimli profesyoneller daha başarılı olacaktır. Yapacağınız çalışmalarda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ile yönetim kurulu üyeleri Sadrettin İşçimenler, Ömer Dinçer, Bahri Vreskala ve Ali Terzioğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. ZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, yeni yönetim olarak İzmir’in futbol kulüplerinin yaşadığı ciddi sorunların aşılması için çalışmalar yaptıklarını, Alsancak Stadı için valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüştüklerini, ilerlemeler olduğunu söyledi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın bugüne kadar kentte futbolun gelişimi için en fazla destek veren kişilerden olduğunu belirten Tözge, “Bu nedenle sayın Başkan’a ve ticaret odasına teşekkür ediyoruz. Sizin verdiğiniz destek tüm İzmir iş dünyasına örnek olmalı” dedi. Tözge, ayrıca önümüzdeki dönemde futbolda artan şiddet olaylarıyla ilgili İzmir’de uzmanların katılımlarıyla toplantılar düzenlemeyi amaçladıklarını ifade ederek, bu konuda İTO’dan destek istedi.
"SİLKİNMEMİZ GEREKİYOR"
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, İzmir’in başta basketbol olmak üzere sporun çeşitli branşlarında gösterdiği başarılara karşın futbolda küme düştüğünü söyledi. Demirtaş, “Metin Oktayları yetiştiren bir kente bu durum yakışmıyor. Silkinmemiz gerekiyor” dedi.
Öncelikle takımlarda altyapıya büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Demirtaş, bu konuda Altınordu’nun ve Başkanı Mehmet Seyit Özkan’ın herkese örnek olacak uygulamalar yaptığını söyledi. Demirtaş, “Tüm dünyadan çocukların katıldığı U12 Cup’a İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İTOB olarak büyük destek verdik, önümüzdeki yıl yurt dışından getirecek tüm takımlar için sponsorları İzmir Ticaret Odası üyelerinden bulacağız” dedi.
"DESTEĞE HAZIRIZ"
Demirtaş, şöyle konuştu:
“Kulüplerimizin iyi yönetilmesi gerekiyor. Pek çok yönetici maddi manevi fedakarlıklar yapıyor; ama bu yeterli değil. Bu işin bir eğitimi olmalı, profesyonelliği olmalı. Biz geçtiğimiz yıllarda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Spor Kulübü Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı açtık. Tüm İzmir kulüplerine de ‘Full burs olmak üzere bir yöneticinizi gönderin’ dedik ama hiçbir kulüpten katılım olmadı. Yöneticilik çok ciddi bir iş, gelen kaynaklar çok iyi yönetilmeli. Bütçeler iyi yönetilemeyince, kulüpler düşüyor. Kulüpler eğitimli ve profesyonel vyöneticiler konusunda bir prensip kararı alırsa, biz aynı eğitim programını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde tekrar açmaya hazırız. İZVAK’ı İzmir sporunun, futbolunun ayağa kalkması için çok önemli bir çatı örgütü. Yapacağınız çalışmalarda her türlü desteği vermeye hazırız.”