İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’yi Ankara’da ziyaret etti.
İTO Genel Sekreteri Duygu Mutluel’in de katıldığı ziyarette İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, oda üyelerinin gümrüklerden ve lojistikten kaynaklanan sorunlarını iletti. Demirtaş, sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin geniş kapsamlı bir dosyayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye sunduklarını belirterek, "Sayın Bakanımız bizi çok sıcak karşıladı. Pek çok üyemizi rahatsız eden gümrüklerle, antrepolarla, lojistikle ilgili sorunlar konusunda anında çözüm üretti, talimatlar verdi” dedi.
Aynı görüşmeye İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Şükrü Barış Kocagöz, yönetim kurulu başkan vekili Ercan Korkmaz ile İTB yönetim kurulu üyeleri’nin de yer aldığını belirten Demirtaş, "İTB yöneticileri de üyelerinin sorunlarını aktardı. Görüşmemiz kentimiz İzmir’in sorunlarının aktarıldığı mini bir zirve havasında gerçekleşti ve çok verimli oldu. İhracatçı üyelerimizin gümrüklerden kaynaklanan sorunlarının çözülmesi, önlerinin açılması çok önemli. Sayın Bakan bu anlamda ihracatçı üyelerimizi rahatlatacak, işlemleri hızlandıracak talimatları ile bize çok önemli destekler verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz."