İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD) Başkanı Rahmi Keskinoğlu, Aliağa ilçesinde bölgesel yayın yapan özel bir radyonun konuğu oldu. Açık Görüş isimli programda gazeteci Yunus Yeşilöz’ün sorularını yanıtlayan Keskinoğlu, derneğin çalışmalarını ve Aliağa hakkındaki görüşlerini anlattı.
Keskinoğlu, "Aliağa’da kurumsal ve büyük şirketler var. Yatırımı arttırıcı, iktidarın olsun, devletin kendi planı olsun yatırım arttırıcı teşvikler var. Bunların doğal sonucu olarak da buraya ciddi anlamda bir beyin göçü geliyor. Dernek olarak, burada bir zemin oluşturup Aliağa için yönlendirici, öneri verici projeler hazırlayıp nitelikli bir yaşam için kaliteli bir gelecek için araştırmalar yaparak kamuoyu ile paylaşmayı amaçlıyoruz" dedi.
"KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMSİYORUZ"
Aliağa’da özellikle ağır sanayi yatırımlarının fazlaca olduğunu, bu nedenle erkek istihdamı ile kadın istihdamı arasındaki makasın gittikçe açıldığını ifade eden Keskinoğlu, Aliağa’nın toplam nüfusu 83 bin 366. Nüfusun 45 binini erkek, 38 binini ise kadın nüfus oluşturuyor. Bu da demek ki sanayi kenti Aliağa’da erkek istihdama yönelik işler daha fazla. Kadınlarımıza yönelikte yatırımların yapılması ve kadın iş gücünün de kullanılır hale gelmesi için önerilerde bulunduk. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara, fikirlerimizi sunduk. Ekonomik kalkınma ve sosyal kalkınma müşterekken gerçekleşmelidir. Sosyal devletin bir anlamı da budur" dedi.