Çevre bilincini artırmak ve deniz temizliğine dikkat çekmek için Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerce düzenlenen “Clean Up The Med” etkinliğine İzmir’den beş belediye katıldı. Temizlik kapsamında sahil kıyılarından çıkanlar ise şaşırttı.
Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) İzmir Şubesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Urla, Seferihisar belediyelerince desteklenen ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı koordinesinde gerçekleşen etkinliğe Yaşar, Dokuz Eylül, Ege ve İzmir Üniversitelerinin gönüllü öğrencileri katıldı. Etkinliğe, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. Temizlik çalışmalarına bizzat eşlik eden Başkan Akpınar, vatandaşları, çevreye ve denize karşı daha duyarlı olmaya davet etti. Başkan Akpınar ve beraberindekiler, başta izmaritler olmak üzere, çok sayıda poşet, plastik atık ve çöp topladı.
Dalış ekipleri ise, balıkçı barınağında yaptıkları dalışlarda deniz içerisinden kesilip atılmış balık ağları, araç lastikleri, pet şişe, bira şişeleri, poşet ve çeşitli çöpler çıkardı.
"Clean Up The Med" etkinliği, Bayraklı’da Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti. Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, üniversiteliler ve sahil güvenlik ekiplerinin de katıldığı çalışmada, bir saatte 40 torba çöp toplandı. Başkan Hasan Karabağ da, bu tür sosyal sorumluluk projelerini sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Eş zamanlı olarak Urla İskele’de de gerçekleştirilen etkinliğe de 10 dalgıç destek verdi. Denizin içinden çıkartılan araba lastiği ise şaşırttı. Seferihisar Sığacık Körfezi’ndeki etkinlikte ise Merdivenli, Çamur, Gemi Taşı, Çam Limanı, Papaz, Aktaşlık, Akkum Koyları ile Sığacık Limanı ve Akarca Plajı tek tek temizlendi. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ile Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Durmazer’in katıldığı etkinlikte, koylardan 70 torba çöp toplandı. Sahil temizliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri tarafından, vatandaşların piknik için yoğun olarak kullandığı İnciraltı Engelliler Parkı’nda da gerçekleştirildi.