Sosyal medyanın gittikçe önem kazandığı günümüzde, İzmirli genç bir iş kadını bu alanda önemli sayılacak adımlar atmak için kolları sıvadı.
Tüm dünya’da ve Türkiye’de milyonlarda insanın yakından takip ettiği sosyal medya ile ilgili İzmirli iş kadını Nalan Görgülübaş, İnternational Medya Grup ismiyle şirket kurdu. Şirketin aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığını yürüten Görgülübaş, sosyal medya alanında bir eksiklik olduğunu fark ederek, müşterilere daha iyi hizmet vermek amacıyla yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medyada önemli çalışmalar yaptı. Görgülübaş, "Dinamik ve lider ruhlu kurumlara, teknolojinin ve yeni iletişim araçlarının gücünü kullanarak yaratıcı ve efektif çözümler sunmak istiyoruz. İnternational Medya Grup, gerçekleştirdiği her projede fayda unsurunu ön planda tutacak. Müşteri taleplerini genişletecek ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgulayacak ve uygulayacak" dedi.
Şirketin amacının bir anlamda basın danışmanlığı olduğunu ifade eden Nalan Görgülübaş, sosyal medyanın önemine değindi. Görgülübaş, "Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya mecraları reklam sektörü içerisindeki kullanım alanlarını günden güne büyütüyor. Facebook 2014 yılındaki toplam gelirlerini yüzde 58 arttırdı. Ulaştığı rakam 12.48 milyar dolar oldu. Facebook’un şu anda 1 milyarı aşkın aktif kullanıcısı var. Twitter’in ise kullanıcı sayısı 300 milyonu aşmış durumda. Türkiye’de de milyonlarca kullanıma ulaşan bu mecralar sayesinde ulaşmak istediğimiz her portföye ulaşabiliyoruz. Sonuç olarak bu tür şirketler pazar paylarını göz ardı edemeyeceğimiz kadar büyükler. Ayrıca bu gelirler reklamların ulaşılabilirliğini de gösteriyor. Doğru bir sosyal medya yönetimiyle tüm sektörler daha iyi bir yönde gelişebilirler. Bizde bunun öncüsü olacağız. İnstagram’ın da kullanıcı sayısının artırdı. İzmir bir çok sektörde gelişmiş bir yer. Ancak maalesef bilişim ve sosyal medya sektörlerinde İstanbul kadar gelişmiş bir potansiyeli yok.Biz bu gelişmenin önünü açacak şirketlerden biri olarak çalışma hayatımıza devam edeceğimizden mutluyuz" dedi.