İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasında kesintisiz ulaşım için hizmete açtığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa yoluna bağlıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki etap şeklinde hizmete açtığı Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin İstanbul Caddesi (Manisa yolu) bağlantısı için çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova Çevreyolu Kavşağına kadar kesintisiz bir bulvar olarak kente kazandırılan ana aksın, 1.1 kilometre olan üçüncü kısmının 700 metrelik bölümü de tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1,5 milyon TL maliyetle yapılan bu kısımda asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. 528 sokak ile 467 sokak kesişiminden başlayarak Malazgirt İlkokulu önüne kadar açılan yeni imar yolu İstanbul Caddesi’ne bağlanıyor.
ARAÇLAR TRAFİĞE TAKILMAYACAK
Erzene Mahallesindeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarı, yeni açılacak imar yolunun İstanbul Caddesi bağlantısı için Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği 17 metre geri çekildi. 400 metre uzunluğundaki duvar Bornova Belediyesi işbirliğiyle yıkıldı ve yerine 350 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde yeni duvar inşa edildi. Bu çalışmalar sonucunda açılan yeni yol, İstanbul Caddesi üzerindeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanıyor. Böylece araçlar hem Bornova’nın merkezine hem de çevre yollarına, üniversite ve hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek.
4 MİLYON TL’LİK KAMULAŞTIRMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin Manisa yoluna bağlantısı olan 1.1 kilometrelik bölümün 400 metrelik bölümünde de kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaştı. Tapu devirleri tamamlandı, tahliye ve yıkım işlemlerine geçildi. 1.1 kilometrelik bu kısmın kamulaştırma maliyeti 4 milyon TL’yi buldu.
35 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU
1980 yılında ana ulaşım aksı olarak belirlenen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ilk kısmı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile düzenlenip imar planına uygun hale getirildi ve 2009 yılından itibaren büyük bir bulvar olarak hizmet vermeye başladı. İlk kez 35 yıl önce İmar ve İskan Bakanlığınca onaylı Bornova İmar Planı’nda yer alan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ikinci bölümünün de tamamlanmasıyla, Bornova yeni bir kesintisiz ulaşım aksına daha kavuşmuş oldu.
YAVUZ CADDESİ DE YAPILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni kuzeyden dik kesen ve Osmangazi Caddesi’ne kadar uzanan Yavuz Caddesi’ni de imar planına uygun hale getirerek açtı ve güzergah boyunca mevcut olan yolları genişletti. Yavuz Caddesi’nin Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ile kesiştiği noktada bulunan dere üzerine karayolu köprüsü inşa edilerek kesintisiz ulaşım sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları tarafından yapımı gerçekleştirilen Ankara Caddesi ve 252 Sokak yoluyla Yavuz Caddesi’ni birleştiren Hamdi Dalan Köprülü Kavşağı için de 23 milyon TL kamulaştırma bedeli ödemişti.