MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in HDP’ye yönelik “Böyle bir partinin mecliste olmaması Türkiye’nin ayıbı” sözlerine “Bedri Serter HDP’nin eş il başkanı oldu da bundan CHP seçmeninin haberi mi yok? Bedri Sertel’in konuştuklarına bakılırsa CHP kapatılacak HDP olacak” diyerek tepki gösterdi.
Partisinin seçim çalışmaları dolayısıyla dün Karabağlar ilçe teşkilatının Sivaslılar Derneği’nin programına katılan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e yüklendi. Serter’in HDP’ye yönelik “Böyle bir partinin mecliste olmaması Türkiye’nin ayıbı” sözlerini eleştiren Karataş, “Hangi partinin il başkanı olduğunu anlayamadık. HDP sevdan ve desteğin planlı bir çalışma mı? Partinin genel merkezi de aynı düşünüyordur herhalde. CHP’li seçmen senin bu yüzünü gördüğünde acaba ne diyecek? MHP’ye yönelişleri boşa değil. Yaptığın konuşmalarda HDP’yi öveceğine bir kere de milli bütünlük için bugüne kadar yaptıklarına karşı çık. Bedri Serter HDP’nin eş il başkanı oldu da bundan CHP seçmeninin haberi mi yok? Nedir bu HDP sevdasının sebebi? CHP ve mensupları buna ne diyecek? İzmirliler buna anlam veremiyor” diye konuştu.
“CHP KAPATILACAK HDP OLACAK”
HDP maskesine aldanan CHP’lilerin başında il başkanı Bedri Serter’in geldiğini öne süren Karataş, şunları söyledi: “Onlarca gazetecinin önünde, dolayısıyla İzmir kamuoyunun huzurunda Bedri Sertel’in konuştuklarına bakılırsa CHP kapatılacak HDP olacak. Kendi örgütünü yok sayan, HDP’nin yapısına övgüler yağdıran bu zihniyet neye hizmet ediyor? Bu ilişki ne manaya geliyor? Hangi oyun gösterimde? Serter’in bu oyunda rolü ne? Oyuncuları görüyoruz tamam, tamam da senarist kim yapımcı kim? CHP İzmir İl Başkanı konuşmasında diyor ki; ‘böyle bir partinin mecliste olmaması Türkiye’nin ayıbı.’ Evet ortada bir ayıp var, siyasi, sosyolojik, manevi ve vicdani bir ayıp var; o da HDP’nin bugünkü maskesinin altında gizlenenlerdir. Sizin bunu görmemenizdir. Onları herkes unutur. CHP unutur, AKP unutur, Ama biz unutmayız. Bölücü partiye barajı da aşıran sizsiniz, övgü dolu sözler söyleyen de. Bedri Bey HDP’nin eş il başkanı oldu da bundan haberimiz mi yok? Eğer öyleyse HDP İzmir’in eş başkanı Bedri Serter’i tebrik ederim. Çok verimli çalışmaların altına imza atıyor.”
Karataş, MHP’nin iktidarında yıkılan, yok edilen bütün değerlerin onarılacağını ve huzurlu bir geleceğin planlanacağını ifade ederek MHP’ye katılan yeni üyelere de rozet taktı.