Atık pillerin doğaya karışmasını önlemek amacıyla harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, hizmet binasının zemin katına ‘Atık Pil Toplama Makinesi’ yerleştirdi.
Karşıyaka Belediyesi, Atık Pil Toplama Makinesi (APTOM) uygulamasını hayata geçirdi. İçerdiği kimyasallar nedeniyle çevre kirliliği oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden atık pilleri toplamayı hedefleyen belediye, ilk makineyi hizmet binasının girişine yerleştirdi. Uygulamaya sahip çıkan vatandaşlar, kısa sürede yüzlerce atık pili makineye atarak çevre kirliliğiyle mücadeleye katkı sağladı.
Öte yandan projeyi yaygınlaştırmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesinin, önümüzdeki günlerde Çarşı Kültür Merkezi ve Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’ne de Atık Pil Toplama Makinesi yerleştireceği öğrenildi. Bu makinelere atılacak her pil için puan kuponu da kazanılacağı öğrenildi. En çok puan biriktiren çocuklar ise, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile öğle yemeğinde bir araya geleceği bildirildi.
Atık pil toplama projesini çocukların isteği üzerine hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akpınar ise, "Karşıyaka Belediyesi olarak çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Özellikle atık piller, çevremiz için büyük tehlike oluşturuyor. Doğada kaybolması en zor kimyasallardan biri. Bu yüzden belediyemizin giriş katında yaptığımız yeni düzenlemeyle beraber, Atık Pil Toplama Makinesini uygulamaya aldık. Makine, pillerin doluluk oranını da belirliyor ve atılan pilde enerji varsa geri veriyor, bitmiş pilleri ise içine alıyor. Toplanan pillerin bertarafı sağlanarak doğaya karışmaları engelleniyor. Biz bu projeyle çocuklarımızın taleplerini yerine getirmiş olduk. Karşıyakamızın duyarlı çocuklarına teşekkür ediyorum. Kısa sürede bu makinelerin sayısını artıracağız ve yeterli puan toplayan çocuklarımızla öğle yemeği yiyeceğiz" dedi.