Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyakalı gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı özel bir buluşmayla kutladı.
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Akpınar’a, hem eğitim hem de sosyal ve kültürel alanlarda kendilerine sağlanan imkanlar nedeniyle teşekkür eden gençler, Akpınar ile kent gündemine ilişkin uzun uzun sohbet etti. Başkan Akpınar, genç misafirlerine projeleri hakkında bilgi vererek istek ve görüşlerini dinledi.
Başkan Akpınar, 23 Nisan’da olduğu gibi, bu kez de makam koltuğunu gençlere emanet etti. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Biz sadece bayramdan bayrama değil, her gün gençlerimizle beraberiz ve Karşıyakamızı birlikte yönetiyoruz. Türkiye’ye örnek olan ‘Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz’ projemiz de gençlerimize verdiğimiz değerin en önemli göstergelerinden biri. Daha mutlu ve aydınlık yarınların eğitimli bir nesil ile sağlanabileceği inancıyla, özellikle eğitim alanında gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
19 Mayıs hediyesi olarak gençlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bursa Nutku’nu da takdim eden Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son dönemde ulusal değerlerimizin, milli bayramlarımızın unutturulmaya çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz. Gençlikten korkan ve ürken, gençlerin bir araya gelmesinden tedirgin olanlar şunu çok iyi bilsinler ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere ve çocuklara armağan etmiştir. Ve bunu Bursa Nutku ile de pekiştirmiştir. Ulu Önderimiz, Bursa Nutku’nda Türk gençlerine kararlı olmalarını ve ülkelerini, milli değerlerini ne pahasına olursa olsun savunarak, mücadeleden hiçbir şekilde vazgeçmemelerini söylüyor. Bugün Türkiye, Bursa Nutku’nun harfi harfine uygulanması gereken bir dönemi yaşıyor. Atatürk’ün emanet ettiği ülkemize ve cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacaklarına inandığım gençlerimizin ve tüm yurttaşlarımızın bayramı kutlu olsun."