Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla rol üstlenmesi amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, Anneler Günü kutlamaları kapsamında ‘El Ürünleri Kermesi’ açtı.
Karşıyaka Belediyesi, Anneler Günü’nde ihtiyaç sahibi kadınları unutmadı. Kutlamalar kapsamında açılan sergide dar gelirli ailelere mensup 150 kadın, 75 stantta kendi üretimleri olan ürünleri sergileme ve satma imkanı buldu. Kadınların el emeği ile üretilen ürünlerin yoğun ilgi gördüğü kermeste, Karşıyakalılar el emeği göz nuru ürünlere uygun fiyatlarla sahip oldu. Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nın panayıra döndüğü kermeste, tablolar, takılar, örgü giysi ve örtüler, süs eşyaları, işlemeli seramikler ile daha pek çok ürün satışa sunuldu. Anneler Günü’ne yönelik gerçekleştirilen etkinliğe katılan kadınlar, Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan pozitif ayrımcılığa tam not verdi. Kermesin 10 Mayıs akşamına kadar gezilebileceği belirtildi.
Belediye Bandosu’nun şarkılarıyla Çarşı girişindeki Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda açılışı gerçekleşen kermes stantları, el emeği ürünlerini sergilemek ve aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara ücretsiz olarak tahsis edildi. Karşıyakalı kadınların yanı sıra kermese, sivil toplum kuruluşları ve Karşıyaka Belediyesi Mahalle Merkezlerinde üretim yapan kadınlar da katıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, tüm annelerin anneler gününü kutlayarak, "Kadının olduğu yerde üretim ve başarı vardır. Kadının olduğu yerde bereket ve adalet vardır. Kermesimiz sayesinde kadınlarımızın, aile ekonomilerine katkı sağlayacağımızı ümit ediyorum. Kadın Kooperatifimiz sayesinde de bine yakın kadınımıza kalıcı gelir sağlıyoruz. İnanıyorum ki dayanışma duygusu içindeki tüm Karşıyakalı vatandaşlarımız da bu el emeği ürünlere gereken ilgiyi gösterecek ve bu toplumsal işbirliği ve sorumluluğun en güzel örneğini göstereceklerdir. Karşıyaka şanslı bir kent çünkü Atatürk annesini Karşıyakamıza emanet etti. O yüzden her anneler günü bizler için daha önemli ve anlamlıdır. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşadın Cumhuriyet. Anneler Gününüz kutlu olsun" dedi.