İhtiyaç sahibi vatandaşlar için sağlık hizmetlerini evlere götüren Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık üç hafta önce açtığı Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM)’yle 100 hastaya sağlık hizmeti sağladı.
Bünyesinde 1 doktor, 1 sosyolog, 4 hemşire bulunduran Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM), 3 hafta içerisinde 100 yaşlı ve hastaya ulaştı. Merkeze başvuran ihtiyaç sahiplerini iki günlük periyotlar halinde ziyaret eden doktor ve hemşireler, ilk müdahaleyi ihtiyaç sahibi hastaların evlerinde yaptı. Hastaların pansuman, yara bakımı, kan basıncı takipleri, şeker, kolesterol bakımı ve rutin kontrollerini yapan ekip, gerek görmesi durumda hastaları uzman hekimlerin bulunduğu hastanelere sevk etti.
Hastaların yakınlarına, hasta bakım eğitimi de veren ESDEM çalışanları, gerek duyulması halinde Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte hasta bezi, havalı yatak, pansuman malzemesi gibi birçok ihtiyacı da karşıladı. Ziyaretler esnasında yapılan tespitler sonucunda psiko-sosyal sorunları olan hastalara psikolog ve sosyolog desteği sağlandı. Dezavantajlı ve engelli hastası bulunan ailelerin de yararlanabildiği hizmete vatandaşlar, muhtarlar, dernekler, komşular ve bizzat Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden ulaşabiliyor.
“İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Evde Sağlık Destek Merkezi’nin Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışını yansıttığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Başkan Akpınar ise, "Sağlık hizmetini Karşıyakalı yurttaşlarımızın evlerine götürüyoruz. Toplumun tüm kesimlerine dokunan, hizmet odaklı projelere imza atıyoruz. Kısa süre önce açılan merkezimiz her geçen gün hizmet kapasitesini attırarak çalışmaya devam edecek. Biz herkes için varız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Sizlerin hayır duaları ile huzurlu, düzenli, mutlu ve herkesin yaşamak istediği bir kent yaratacağız” dedi.