Spor kenti Karşıyaka oluşturma hayaliyle çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Girne Kültürpark içerisinde çok amaçlı bir spor salonu için çalışma başlattı. Yılda 5 bin kişinin faydalanacağı salonda, jimnastik, fitness ve step gibi alternatif spor branşlarında hizmet verilecek.
Karşıyaka’yı sporun başkenti yapmak için örnek çalışmalara imza atan Karşıyaka Belediyesi, Girne Kültürpark içerisinde yepyeni bir spor salonu için de kolları sıvadı. Şu anda basketbol sahasının bulunduğu 470 metrekarelik alanı çok amaçlı spor salonuna çevirecek olan belediye, alternatif spor branşlarına ilgi duyan sporculara da ev sahipliği yapılacak. Çok amaçlı salonda jimnastik, fitness ve step başta olmak üzere pek çok branşta hizmet verilecek. Yılda 5 bin sporcu çok amaçlı salondan faydalanacak. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan proje için, kısa süre sonra temel atılacak.
“SPORUN BAŞKENTİ KARŞIYAKA”
Karşıyaka’nın bir spor kenti olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, çok amaçlı spor salonu sayesinde kentteki jimnastik sporu ve diğer branşların salon ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını söyledi. Başkan Akpınar “Karşıyaka bir spor kenti ve bu alanda marka değerimizi artırmak için çalışıyoruz. Popüler sporlar kadar, alternatif branşlara da önem vererek her yaştan vatandaşımıza spor yaptırıyoruz. Belediye Spor bünyesindeki branş sayımızı da bir yılda 3’ten 10’a çıkardık” dedi.