İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak adına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi, uygulamalı girişimcilik projesinin ikinci etabını başlatıyor.
KOSGEB ile işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi, uygulamalı girişimcilik projesinin ikinci etabını başlatıyor. Proje kapsamında düzenlenecek eğitime katılmak isteyen vatandaşlar, 18-22 Mayıs tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne ön başvuruda bulunabilecek.
30 BİN LİRA HİBE
Başvurular arasından test ve mülakatla belirlenecek 30 kişi, 8-18 Haziran tarihleri arasındaki 2. etap uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmaya hak kazanacak. 60 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayacak girişimciler, 30 bin lira hibe ile 70 bin lira iki yıl ertelemeli, masrafsız ve faizsiz kredi alma imkanına kavuşacak. Kadın ve engelli vatandaşlara öncelik tanınan proje için, 399 43 38 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.
İlk etabı geçtiğimiz Mart ayında tamamlanan proje, toplam dört aşamadan oluşacak. Haziran ayındaki ikinci etabın ardından, Eylül ve Aralık aylarında da eğitimler düzenlenecek. Her etapta 30 kişiye eğitim verilerek, toplamda 120 Karşıyakalı girişimciye destek sağlanmış olacak. İstihdama ve kent ekonomisine katkı koymak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ne yazık ki işsizlik her geçen gün artıyor. Bu nedenle istihdama yönelik projelere öncelik veriyor ve iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın önünü açıyoruz” dedi.