Karşıyaka belediye meclisi, bir yıllık belediye hizmetlerini ve yatırımları içeren faaliyet raporu’nu onayladı.
Karşıyaka belediye meclisi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında toplandı. Meclis oturumunda, 2014 yılı mali yılı faaliyet raporu oylanarak, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Bir yıl için hazırlanan bütçenin yüzde 88 oranında gerçekleştiği ve hedeflenen yatırımların büyük oranda hayata geçirildiği belirtildi.
38 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Mecliste söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akpınar, "Yerel seçimlerle birlikte, ilçemizi turizmde, sanatta, kültürde ve sporda marka kent yapmak için yola çıktık. Bir yıllık faaliyet sürecimizde toplam 38 milyon liralık fiziki yatırıma imza atarak, önemli bir oranı yakaladık. Bunun yanında kültürel ve sosyal etkinliklerimizle de fark yarattık, örnek olduk. Doğru ve nokta atışı yatırımlara imza attık. Bütçemizi ve kamu kaynaklarını amacına uygun olarak kullanmaya özen gösterdik. Bütçe rakamlarında, bir yılda yaklaşık 5 milyon liralık tasarruf sağlayarak önemli bir adım attık” dedi.
Bir yılda önemli, gözle görülür ve kentin geneline fayda sağlayan faaliyetlere imza attıklarını belirten Başkan Akpınar, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:
"Belediyeler belirli ve kısıtlı bir bütçe ile hizmet üretirler ve toplumun geneline fayda sağlayan yatırımlara imza atmak zorundalar. Kentsel büyümeye paralel olarak gelirlerimizin artmaması da önemli bir eksiklik. Buna rağmen, en verimli ve en öncelikli yatırımları yapmaktan kaçınmıyoruz, geri durmuyoruz. Belediye Gelirleri Kanunu’nun, günün koşullarına uygun hale getirilmesi ve merkezi yönetim elinde bulunan bazı vergilerin yerel yönetimlere devredilmesi maddi sıkıntıları önemli ölçüde çözecektir."