İzmir’de, Konak Belediyesi’nin dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne ve çocuklarını aynı çatı altında buluşturan “Bizim Çocuklar Projesi” üçüncü dönem mezunlarını verdi.
Konak Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Projeler Müdürlüğü’nce 2014 yılı Kasım ayında hayata geçirilen ve İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Bizim Çocuklar Projesi” üçüncü dönem mezunlarını verdi. Proje ile anne ve çocuklarının aynı çatı altında eğitim aldığını belirten Başkan Pekdaş, kısa sürede çok başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi. Konak Belediyesi’nin Agora, Ballıkuyu, İsmetpaşa ve Gültepe Semt Merkezi’nde sürdürülen projeye katılan anneleri kutlayan Pekdaş, “Bugün iki aylık eğitimi tamamlayarak sertifika alıyorsunuz ama öğrendiklerinizi uygulamaya devam edin. Projeyi biz başlattık siz sürdüreceksiniz” dedi. Başkan Pekdaş, daha sonra eğitimlerini tamamlayan annelere sertifikalarını verdi. Projede yer alan minikler törenin ardından mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.
Konak Belediyesi’nin Bizim Çocuklar Projesi’nde bugüne kadar toplam 635 çocuk ve annesine ulaşıldığı öğrenildi. Anne ile çocuğu arasındaki iletişimi güçlendiren projede, uzman psikologlar annelere psikolojik destek ve seminerler verirken, çocuklar için de hem bedensel, hem de psiko-sosyal gelişimlerini artıran aktiviteler sunuluyor. Haftanın dört günü, iki grup halinde Agora, Ballıkuyu, Gültepe ve İsmetpaşa Semt Merkezleri’nde eş zamanlı verilen eğitimler sayesinde çocukların fiziksel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.