İzmir Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen bir yıl dolayısıyla değerlendirme toplantısı düzenledi. Soylu, ’’Söz verdiğimiz gibi Menderes’e ilkleri yaşattık’’ dedi.
30 Mart yerel seçimlerinde, oyların büyük çoğunluğunu alarak göreve seçilen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, bir yıllık görev süresinde yapılan çalışmaları anlattı. Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kafeli Park’ta düzenlenen toplantıda Başkan Soylu, seçim beyannamesindeki 9 alanda 99 proje sözünün önemli bir bölümünü hayata geçirdiklerini belirterek, ilkleri Menderes’e kazandırdıklarını söyledi.
BEN DEĞİL BİZ DİYEREK ÇALIŞTIK
Menderes’te sevgi, saygı ve samimiyetle çalıştıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ’’Göreve geldiğimizde ilçemizde ilkleri yaşatacağımızın sözünü vermiştik. 9 alanda 99 proje sözümüzde yer alan projemizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Seçim öncesi altını çizdiğimiz sözlerin seçim sonrası üstünü çizmedik. Katılımcı anlayışla, ben değil biz diyerek Menderesli kardeşlerimize hizmet ettik ve ilkleri Menderesi’mize kazandırdık’’ dedi. Devlet Hastanesinin ilçenin 50 yıllık hayali olduğunu kaydeden Soylu, ’’Göreve gelir gelmez Ankara’da adeta mekik dokuduk. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin ardından 2015 yatırım planına alınan hastanemiz için yer tespitleri yapıldı, gerekli onaylar alındı. Kısa süre sonra hastanemizin inşaatına başlanacak ve hastanemiz hizmete girecek’’ dedi.
DOĞAL GAZ EYLÜL’DE MENDERES’TE
İlçeye temiz enerji doğal gazı getirmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Soylu, ’"Menderes’imize doğal gazın gelmesi için İzmirgaz yetkilileri ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Yapılan çalışmalar sonunda inşallah ilçe merkezimizde doğalgaz Eylül ayında kullanılmaya başlanacak’’ dedi. Başkan Soylu, belediyenin kurumal yapısının oluşması için 12 yeni müdürlüğü devreye sokarak vatandaşlara daha etkin hizmetin götürülmeye başlandığını ifade ederek, ’’Yaptığımız çalışma ile belediyemizi aktif bir hale getirdik. İZKA ile yaptığımız protokolle de belediyemizde teknolojik dönem başladı. En büyük sorun olan işsizliğe ise CV Bankası uygulamamızla neşter vurduk. KOSGEB ile yaptığımız protokolle girişimcilerimizin kendi işlerini kurmasına yardımcı olduk" şeklinde konuştu.
"YAPILAMAZ DENİLENLERİ YAPTIK"
Bir yılık süreçte fen işleri konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden 46 mahallede önemli çalışmalar gerçekleştirdikleri vurguladı. "Yapılamaz denilen, olmaz denilen yollarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sorunlu yollar tarih oldu" diye Soylu, "İlçemizde 75 bin 113 metrekare alan sıcak asfalt ile kaplandı, 46 bin 750 bir metrekare alanda kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi. 106 bin metrekare alan kilit parke ile kaplanırken 27 bin 500 metretül alanda bodür döşeme çalışmaları yapıldı. 20 bin metrekare alanda kaldırım çalışmaları gerçekleştirildi. Tarihi miraslarımızada da restorasyon çalışmaları başlatıldı. Tüm çalışmaların sistemli yürütülmesi için şantiyeler kuruldu. Modern yapılar ilçeye kazandırmamızın yanı sıra imkanlar dahilinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarda da tadilat ve yapı işleri gerçekleştirildi. Sahil bölgemiz Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de düzenleme çalışmaları yapıldı. 43 kilometrelik sahil şeridinde yapılan çalışmalar ile bölgemiz önemli turizm beldeleri ile yarışır hale geldi’’ diye konuştu.
SAĞLIK VATANDAŞLARIN AYAĞINA GİTTİ
Sosyal belediyecilik anlamında da ilklerin gerçekleştiğini belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sessiz çoğunluğun sesi olacağımızı söylemiştik ve bu sözümüzle hareketle ‘Evde Sağlı Hizmetleri’ni uygulanamaya koyduk. Uygulama ile sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içinde 65 yaş ve üstü yaşlı bireylerimiz ile her yaştaki yatalak hastalarımızın ve engelli vatandaşlarımızın evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Uygulamaya başladığımız günden bugüne 750 eve ulaşılırken, 350 eve sürekli sağlık hizmeti götüren ekiplerimiz 4 bin 500 ziyaret gerçekleştirdi. Kurs desteği için kurduğumuz Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’mizi ilçemize kazandırdık. 14 derslikten oluşan modern tesisimizde gençlerimizin geleceğe umutla bakmalarını hedefledik. Düzenlediğimiz değişik etkinliklerle de gençlerimizin sosyalleşmeleri adına ilkeleri gerçekleştirdik. İlköğretime başlayan çocuklarımızı da unutmadık."