İzmir’in Menderes ilçesinde, Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi ile ilgili protokol imzalandı.
Menderes Belediyesi tarafından sürdürülen çevre çalışmaları kapsamında ilçeye kazandırılacak Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi için merakla beklenen protokol imzalandı. Belediye tarafından ilçeye kazandırılacak tesis ile birlikte, atıkların geri dönüşüme kazandırılması amaçlandı. Bir ilçe belediyesi tarafından yapılan ilk tesis olan Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi, Ataköy Mahallesi’nde bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterecek.
Yürütülecek proje çalışmaları kapsamında ilk olarak ÇEVKO tarafından bilgilendirmeler yapılacak. Çalışmalar kapsamında tüm okullara, esnaf ve vatandaşlara eğitim CD’leri ve kitapçıklar dağıtılacak.
Menderes’te çevre konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizde çevreye duyarlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz protokolle ambalaj atıklarının ayrıştırılmasını ve geri dönüşümünün sağlanmasını amaçladık. İzmir’de bir ilk olacak tesisimizi de ilçemize kazandırıyoruz. Çevre konusundaki çalışmalarımız sürecek" dedi.