İzmir’de, Menemen Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Fason Üretim Atölyesi’nde görev alan 130 bayan, tarihi Taşhan Çarşısı’nda kahvaltıda buluştu.
Menemen Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 ay önce eğitime alınan ve sonrasında evlerinde fason üretime başlayan 130 bayan, tarihi Taşhan Çarşısı’nda düzenlenen kahvaltıyla keyifli bir hafta sonu geçirdi. Taş Baskı, Abiye İşçiliği, Nikah Şekeri ve Deri Tasarım gibi üretimlerde bulunarak ayda 100 ile 500 TL arasında para kazandıklarını açıklayan bayanlar, bu imkanı kendilerine sağlamasından dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür etti. Üreten bayanların yanı sıra, fason üretim yaptıran işletmelerin sahiplerinin de katıldığı kahvaltıda, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e taş baskılı Atatürk Resmi ve Türk Bayrağı hediye edildi. Görme engelli Doğukan Çetinel’in annesi Hatice Çetinel ile birlikte ürettiği bu hediyeyi makam odasının en güzel köşesinde gururla sergileyeceğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızın resmini engelli bir vatandaşımızdan almaktan öte onur olabilir mi? İnşallah sizlerin sayesinde bu bayrak gönderden inmeyecek, minarelerimizden ezan sesi dinmeyecektir” dedi.
“SERMAYE VE EMEĞİ BULUŞTURUYORUZ”
Belediye Başkanı olarak yol, ulaşım, park, spor alanları gibi birçok iş yaptıklarını ancak özellikle bayanların sosyalleşebilmesini çok önemsediğini ifade eden Tahir Şahin, "Sosyal projeler içerisinde bayanlara yönelik projeleri daha da önemsiyorum. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Eğer kadının özgüvenini geliştirmezseniz, o zaman erkek egemen toplum kadını ezmeye devam eder. Kadına sosyalleşme hakkını tanır ve içindeki özgüveni dışarıya çıkarırsanız, kadın sosyalleşirken bilinçlenir. Hem kadını sosyalleştirmek, hem de evine azda olsa katkıda bulunabilmek adına gerçekleştirdiğimiz bu proje ile sermaye ve emeği buluşturuyoruz. İçinizde ayda 400-500 TL kazanan bayanlarımız var. Hem evinizde para kazanıyorsunuz hem de yeni dostluklar ediniyorsunuz. Toplum böyle istediğimiz üst düzey bilince erişir. Bu toplumda kadınlar üst düzey bilince erişirse Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti korunacak, ilelebet var olacaktır diye konuştu.