Genel seçim sürecini değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, mütevazı bir bütçeyle her seçmene dokunacaklarını belirterek, “Diğer siyasi partiler tarafından Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir’den çıkaracağı milletvekili sayısının 7 civarında olacağı söyleniyor. Bunun üzerinde milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde değerlendirmede bulundu. İzmir’de yerel seçimlerde bir ivme yakaladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Karataş, genel seçimlerde çok daha iyi bir sonuç alacaklarına yürekten inandıklarını ifade ederek, “Diğer siyasi partiler tarafından Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir’den çıkaracağı milletvekili sayısının 7 civarında olacağı söyleniyor. Bunun üzerinde milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz. Eğer Milliyetçi Hareket Partisi tek başına iktidar olacaksa İzmir’de alacağımız neticenin söylendiği gibi değil, bizim beklediğimiz kadar olacağı kanaatini taşıyoruz. Kapı kapı dolaşıp her sokağa gitmek, her eve gitmek gibi bizim de gayretlerimiz olacak. Zaten bu söylem Milliyetçi Hareket Partisi’nin söylemiydi. Diğer siyasi partiler de bunu şuanda söylüyorlar. Diğer siyasi partilerin medyadaki ve seçim kampanyalarındaki mali avantajlarını biliyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak mütevazı bir bütçeyle seçimlere gidiyoruz. Buradaki dezavantajımızı her seçmenle buluşarak, seçmene dokunarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin politikalarını anlata anlata bu açığı kapatacağız” diye konuştu.
“MHP’NİN ADAYLARI İZMİRLİ”
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak milletvekili adayları kesinleştikten sonra süreçle ilgili yapacakları çalışmaları programladıklarını kaydeden Karataş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidarına katkı sağlama amacıyla son güne kadar çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Karataş, MHP aday listesini de şöyle değerlendirdi: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin listesine bakıldığı zaman birinci sıralarda olan Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu zaten İzmirli olarak kabul ediliyor. Diğer adaylarımızın aşağı yukarı tamamının İzmirli olduğu, İzmirli hemşehrilerimizin içinden çıktığı, diğer taraftan da İzmir kamuoyunun malumu olan insanlar olduğu görülüyor. Bir kısmı teşkilatlarımızdan çıkan adaylarımız. Burada eğer yerli aday diye düşünülecek olursak Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayları diğer siyasi partilere göre İzmirli olarak değerlendirilebilir.”