Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Judo Festivali düzenledi. 8 takımdan 100’ün üzerinde minik sporcu minderde ter döktü.
Alternatif spor dallarına önem veren ve yıl içinde ortalama 5 bin gence ücretsiz spor yapma imkanı sağlayan Karşıyaka Belediyesi, Judo Federasyonu ile işbirliği yaparak Judo Festivali düzenledi. Karşıyaka Spor Salonu’nda minik, mini minik ve süper minik kategorilerinde gerçekleşen müsabakalara 8 takım ve 100’ün üzerinde sporcu katıldı.
MİNİK ELİF ALKIŞ ALDI
Etkinliğe katılan her sporcuya anı madalyası ve katılım belgesi verildi. 3-12 yaş arasındaki minik sporcuların müsabakaları heyecana neden olurken, 3 yaşındaki Elif Hepşendir’in minderdeki mücadele azmi ve başarısı ise tüm salondan alkış aldı. Çocukların aileleri ve yakınları da bu keyifli müsabakaları salonda izledi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar festivalle ilgili, “Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için spor çok önemli. Bizler de ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlayışına bağlı kalarak çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz, alternatif seçenekler sunarak katkıda bulunuyoruz. Her şey çocuklarımız için çünkü biz onlar için çalışıyoruz. Temizlik sorunu, asfalt yamaları, kaldırım bozuklukları bir gün mutlaka çözülür. Ama onların gelişim çağlarını kaçırırsak, geleceği kaçırdık demektir. Çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.