Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “Ekonomik hayatımız dünya genelindeki krizlere rağmen sağlam yürüyüşünü devam ettiriyor. Ülkemizde yetişen yabancı uyruklu öğrenciler ileride dünya devi olacak Türkiye’nin ticaretinde, ekonomik olarak köprü görevi üstleneceksiniz” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Bölge Koordinasyonluğunun düzenlediği “Küresel Ekonomik Gelişmeler ve İş Dünyası Buluşması- Tecrübe Paylaşımı” konulu söyleşi programı kapsamında Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ile bir araya geldi.
Dünyanın her yerinde MÜSİAD olarak var olduklarını belirten Ülkü, “MÜSİAD ailesi giderek güçleniyor ve Türk ekonomisinde belirleyici etken haline geliyor. Bugün gelinen noktada 11.000 üyemiz ve onların sahip olduğu 46.000 işletmeyle, Türkiye’de 86 noktada, dünyada Çin’den ABD’ye, Hollanda’dan Senegal’e, Güney Afrika’dan Kolombiya’ya kadar, 72 ülkede, 164 noktada temsil ediliyoruz. Dünya potansiyelini MÜSİAD’lı işadamları olarak iyi biliyoruz. Fakat bir yere yatırım yaparken ilk önce orayı tanımanız, ekonomik eğilimlerini bilmeniz gerekir. Dünyanın 176 ülkesinden ülkemizde okuyan gençler olarak bizlere ülkelerinizde yatırımlarımız için yol gösterici olacaksınız. Hem ülkenizin hem ülkemizin kalkınmasını el birliği ile yapacağız. Ülkemizde yetişen yabancı uyruklu öğrenciler olarak ileride dünya devi olacak Türkiye’nin ticaretinde, sizler ekonomide köprü görevi üstleneceksiniz” diye konuştu.
“HAYALLERİNİZDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYİN”
Öğrencilere MÜSİAD’lı işadamları olarak her zaman kendilerinin yanında olduklarını belirten Ülkü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün malum çevreler, Türk ekonomisini kötü göstermeye çalışmakta ve yaptıkları algı operasyonları ile dünyadaki imajımızı düşürme inancındalar. Ahtapot misali kolları ile her bir taraftan çekiştiriyorlar. Ama karşılarında artık düşmeyen, sağlam bir bünye var. Spekülasyonlarla istikrarsızlık hedefleyenler boşuna kendilerini yormasın. Türkiye artık dünyanın her yerine hem ticareti hem de kültürü ile dünyaya dokunan lider bir ülke konumunda. Biz de MÜSİAD olarak çeyrek asırdır ülkenin geleceği için çalışıyoruz ve daha çok çalışacağız. Büyüyen MÜSİAD, artık bazı çevreler tarafından hazımsızlıkla karşılanıyor olabilir. Bunlarla oyalanmak yerine ülke ekonomisine ve insanlara nasıl yararlı oluruz desinler. MÜSİAD’lı işadamları her zaman hukuk çerçevesinde adaletli ve helal kazancın olduğu her yerde olacaktır.”
Öğrencilere aynı zamanda ticari hayatındaki tecrübe paylaşımlarını anlatan Ülkü, gençlerin her zaman güçlü olmaları ve pes etmemeleri gerektiğini vurguladı. Ülkü, “ Genç ve dinamik beyinler olarak yaşadığınız zorlukları hayatınızda tecrübe olarak görün ve bir sonraki adımınızda size yaşadıklarınız yol gösterici olsun. Öz vatanlarınızdan gelip idealleriniz için amaçladığınız gelecek doğrultusunda birtakım sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız olumsuzluklara göğüs germeli ve hiçbir zaman hayallerinizden vazgeçmemelisiniz” diye konuştu.