Ödemiş Kadın Kooperatifi, Tire’de oluşum aşamasında olan Tire Kadın Kooperatifi ile birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılarak Küçük Menderesli kadınların yaptığı çalışmaları tanıttı.
Bu yıl 26 Ağustos’ta kapılarını açan 6 Eylül gecesi sona eren İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadın Çalışmaları Birimi Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’na (KELDV) bağlı kadın kooperatiflerini fuara davet ederek stant yerleri verdi.
Fuara katılan birçok kadın kooperatifinin içerisinde Ödemiş Kadın Kooperatifi de Tire’de kurulma aşamasında olan Tire Kadın Kooperatifi ile birlikte fuarda yerini alarak 10 gün boyunca Ödemişli ve Tireli kadınlarının yaptığı el emeği göz nuru el işlerini tanıttı.
Stantlarına ilginin yoğun olduğunu, büyük bir emek harcadıklarını söyleyen Ödemiş Kadın Kooperatifi Başkanı Ülkü Zerdali, Ödemiş Kadın Kooperatifinin şimdi de Tire’ye örnek olduğunu söyledi.
Konu ile ilgili olarak konuşan Başkan Ülkü Zerdali şunları ifade etti: “Ödemiş Kadın Kooperatifimiz bundan önce farklı il ve ilçelerde kurulmak istenen kadın kooperatiflerini de örnek olmuştu. Karşıyaka’dan sonra Tire’ye de örnek olmak, dayanışma içerisinde olmak, kadınlarımızın neler yapabileceğini gösterebilmek çok mutluluk verici bir durum. Ödemiş Kadın Kooperatifi olarak İzmir çevre il ve ilçelerde düzenlenen fuarlara, festivallere katılıyoruz. Türkiye’nin fuarcılık başkenti olan İzmir’de 84. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarını da İzmir Büyükşehir Belediyesinden davet aldık, standımızı açtık. 10 gün süren fuarda kooperatifimizin projelerini, yaptığı çalışmaları ürettiği ürünleri sergiledik. Fuara katılanların büyük ilgisi ile karşı karşıyaydık. Ürünlerimiz katılımcılar tarafından çok beğenildi. Ödemiş ipeğini bilmeyen birçok katılımcıyı ipeğimizi ve Ödemişimizi tanıttık. Fuardan gelir gelmez Ödemiş’te evimizde yeni dönem ipeklerimizi çekmeye başladık. İpek çekimi esnasında Ödemiş Belediyesi’nin düzenlediği fotoğraf yarışması adına bazı fotoğraf sanatçıları ipek çekimimizin fotoğraflarını çekti. Bu çekimlerden biri sergilenmeye değer görülmüş bizde çok sevindik. Sanatçıya ve yetkililere teşekkür ediyoruz.”