İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile toplantı yapan Ödemiş Kadın Kooperatifi ortakları, kooperatif çalışmalarını uluslararası piyasaya taşımanın yollarını aradı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Şölen Kipöz, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi İtalyan tasarımcı Stefano Pugliese ile toplantı yapan Ödemiş Kadın Kooperatifi ortakları, kooperatif çalışmalarını uluslararası piyasaya taşımanın yolları üzerinde durdu.
Dokuma atölyesinden etkilendiklerini belirten akademisyenler, Ödemiş İpek ve Kadın El Sanatları Pazarı’nı ziyaret etti, Ödemiş’teki ziyaretlerinin ardından Birgi Çakırağa Konağı ve Birgi sokaklarını dolaşarak kar helvası yedi. İtalyan tasarımcı yerel ipek dokuma ve kök boya ile yapılan boyamaların uluslararası pazara taşımanın koşullarını aktarırken, kooperatifin marka değeri taşıdığını ve uluslararası tasarımcılarla yapılacak workshopla Birgi’ye destek vereceklerini kaydetti.