İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Ödemiş Meslek Yüksek Okulu 20. dönem öğrencileri, mezuniyet heyecanı yaşadı. 150 öğrenci, kep atarak okulundan mezun oldu.
Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu (MYO), 20. dönem öğrencileri için Ödemiş Belediyesi Sergi ve Kongre Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Muharrem Aydın Ödemiş MYO Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan, E.Ü. Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aynur Esen, Yardımcıları Doç. Dr. Funda Yoldaş, Doç. Dr. Ayşe Betül Avcı, Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Telliel, Gıda Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Kara, protokol üyeleri, öğreciler ve öğrenci velileri katıldı.
“TEKNİK ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ”
Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan, mezun öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Şayan, "Meslek Yüksekokulumuz mesleki teknik eğitim vererek uygulayıcı meslek elemanı ve tekniker geliştiren bir kurumdur. Bilindiği gibi mesleki teknik eğitimin ülkelerin kalkınmasında ve diğer ülkelere karşı rekabet güçlerinin oluşmasında çok önemli bir yeri vardır. Nitekim gelişmiş ülkelerde iş dünyasını büyük oranında uygulayıcıdır. Ülkemizde maalesef teknik eleman az sayıdadır. Meslek Yüksek Okulu bünyesinde, tohumculuk, bahçe tarım, tıbbi ve aromatik bitkiler, organik tarım, süt ve besi hayvancılık, süt ve süt ürünleri teknolojisi bölümlerinin ön lisans programlarıyla verildiği teknik mesleki eğitim ile bu açığın kapatılmasında katkıda bulunacağız. Bugün mezuniyetlerini kutladığımız bu gençlerimizin uygulamalı meslek elemanı ve tekniker olarak ülkemize büyük bir katkıda bulunup, ülkemizin kalkınmasında büyük bir rol oynuyoruz. Mezun olan öğrencilerime teşekkür eder, şimdiden hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
Bölüm ikincisi olan Bahçe Bölümü öğrencisi Gamze Karlı ise yaptığı konuşmada, “2014-2015 eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Sevgili arkadaşlarım bu iki yılı geride bıraktık. Geride bıraktığımız bu dostlukları hatırlayıp, güzel bir anı olarak yüreğimizde kalacak. Bugün, kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık. Ziraat öğrencisi olmak zordur. Karşımıza engeller çıkacak kesinlikle zorlukları yenip hayata tutunmayı öğreneceğiz" dedi.
Kaymakam Celil Ateşoğlu ise, şu açıklamalarda bulundu:
“Bugün değerli öğrencileri mezun veriyoruz. Bundan sonraki hayatlarında huzurlu mutlu olmalarını diliyor ve hayatlarında istedikleri noktalara gelmelerini umut ediyorum."
Konuşmalarından ardından törende çeşitli gösterilerde sergilendi. Daha sonra öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.