İzmir’in Ödemiş ilçesinde, bu yıl üçüncü kez düzenlenen "Savaş Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil Yazın Ödülleri" isimli yarışmanın ödülleri 9 Haziran Salı günü sahiplerini bulacak.
Ödemiş ilçesinde, "Savaş Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil Yazın Ödülleri" isimli yarışmanın teması bu yıl günce-günlük olarak belirlendi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada dereceye girenler belli olurken, yarışmacılar ödüllerini ise 9 Haziran Salı Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenecek törenle alacak.
2013 yılından bu yana düzenlenen yarışma ile ilgili bilgi veren ödül yazmanı Ülkü Başsoy, "Yarışmanın amacı, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi iken 13 Eylül 1964 tarihinde 21 yaşında aramızdan ayrılan, kardeşim Savaş Başsoy ile kırk dört yıllık Türkçe öğretmenliği ve tüm yaşamı boyunca Cumhuriyetimizin dil devrimini yaşatma çabası içinde olmuş babam Recep Başsoy’un anılarını Atatürk’ün son sözleri olan ’Çocuklara söyleyin Türkçeyi bırakmasınlar’ önerisi koşulunda güzel dilimiz Türkçede yaşatmaktır. Ödemiş’teki ortaokul ve lise öğrencilerini, sesimizin ulaştığı her yerdeki öğrencilerimizi, ana babaları, tüm yurttaşlarımızı bir yarışma heyecanı içinde, dilimiz üzerine düşünmeye, yazmaya çağırıyoruz" dedi.