Anneler Günü dolayısıyla Kırkağaç’ta maden şehitlerinin ailelerini ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırkağaç Şehitliğini tamamlamaması halinde Kırkağaç Belediyesi’ne yaptıracaklarını söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Kırkağaç’ta, Soma maden kazasında şehit olan madencilerin ailelerini ziyaret etti. Maden şehitlerinden Ramazan Mercan’ın eşi Ayşe Mercan ile çocukları Büşranur Mercan ve İbrahim Mercan’ı evlerinde ziyaret eden Berber, anne Ayşe Mercan’ın “Şehitliğin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kabre ziyarete gittiğimizde üzülüyoruz” demesi üzerine, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırkağaç Şehitliğini tamamlamaması halinde bir-iki ay içinde kendilerinin şehit mezarlarının bulunduğu kısmı şehitliğe dönüştüreceklerini söyledi. Berber, Kırkağaç Belediye Meclisi’nde bu yöndeki kararın oy birliğiyle de alındığını sözlerine ekledi. Anne Ayşe Mercan’ın kendilerini arayıp, sordukları için teşekkür ettiği Berber, şehit ailelerinin ve çocuklarının kendilerine emanet olduğunu kaydetti.
BURS DESTEĞİ SÖZÜ VE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Berber, maden kazasında şehit olan Mehmet Yavaş’ın ailesi ile de görüştü. Recai Berber, şehidin 16 yaşındaki oğlu Barış Yavaş’la özel olarak ilgilenirken, lise ikinci sınıf öğrencisi Yavaş’ın eğitim süresince burslu okumak anlamında yardımcı olacaklarını ifade etti. Berber Fatmanur Kaska isimli şehit kızı için düzenlene sürpriz doğum günü kutlamasına da katıldı.
“ÇAM FESTİVALİ SİVİL BİR HAREKET”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, aile ziyaretleri öncesinde ise Kırkağaç Çam Festivali’ne katıldı. Burada kadınlara Anneler Günü dolayısıyla 10 bin gül dağıtan Berber, festivalin sivil bir hareket olduğunu belirterek, “Kırkağaç Göleti tamamlandığında burası tam bir rekreasyon alanına dönüşecek” dedi. Festivalin ardından Çamlık’ta Kırkağaçlı muhtarlarla kahvaltıda buluşan Berber, 154 yıldır süren Çam Festivali’nin sivil bir hareket olduğunu dile getirdi. AK Parti Manisa Milletvekili Adayları Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap, Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz’ün de katıldığı kahvaltıda konuşan Berber, 7-8 yıl önce dağınık bir halde olan ve insanların gelip çadır kurdukları çamlık alanın, yapılan çalışmalar neticesinde modern ve sosyo-kültürel bir alan haline geldiğini vurguladı. Berber, projesi ve testleri tamamlanan Gölet projesi ile birlikte Çamlık alanının tam bir rekreasyon alanında dönüşeceğinin altını çizdi. Berber, “Bu konudaki projeyi tamamladık. Bildiğiniz gibi yaz aylarında çamlık pek insanların toplanmasına uygun bir alan olmuyordu. Sıcağın etkisi görülüyordu. Önümüzdeki günlerde çalışmasına başlanacak olan Gölet tamamlandığında çamların arasında Çamlık’a su taşıyacağız. Burayı rekreasyon alanına dönüştüreceğiz. Sulamayla yeşil dokuyu korumuş olacağız. Hem de Kırkağaç ovasını sulamış olacağız” diye konuştu.