Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Vakfı Kadınlar Birliği, düzenledikleri etkinliklerle ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere kaynak oluşturmaya devam ediyor.
İzmir’de, öğrenci burslarına katkıda bulunmak amacıyla Nisan ayında Özgen Akçagül-Blue Note orkestrasını İzmirli sanatseverlerle buluşturan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, bu kez tiyatro oyununda kendileri sahneye çıktı. EBSOV Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı, Cihangir Turantaş’ın uyarlayıp yönettiği, “Otobüsteki Sır” adlı oyun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Bazen güldüren bazen de duygulandıran tiyatro oyununda, vakıf üyelerinin performansı da dikkat çekti. Etkinlikte, salonu dolduran 500’den fazla sanatseverin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı’nın hesabına aktarıldı.
"DESTEKLER KATLANARAK DEVAM ETMELİ"
EBSO Vakfı Kadınlar Birliği üyelerinin ayakta alkışlandığı oyunun sonunda yönetmen Cihangir Turantaş’a teşekkür plaketi veren EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz, EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin tiyatro başarısından onur duyduğunu belirtti. Yılmaz, “Kadınlar adına söylenecek çok şey var. EBSO Vakfı Kadınlar Birliği öğrencilere katkı sağlamak adına kadına yönelik gerçekten çok güçlü bir çalışma ortaya koyuyor. Kendilerine bu amaçla verilen destekler katlanarak devam etmeli” dedi.
EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da, vakfın kurulduğu günden bu yana geçen 16 yılda öğrenci burslarına katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri etkinliklere vurgu yaparak, "Mutlu annelerin yetiştirdiği aydınlık zihinli çocukların yaşadığı aydınlık bir Türkiye diliyoruz” diye konuştu.