Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla yapımı tamamlanan Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 1 Haziran Pazartesi günü Seferihisar ilçesinde hizmete açılıyor.
Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Akkum Mevkii’nde tahsis edilen yaklaşık dört dönüm arazinin üzerine inşa edilen Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, eğitim ve öğretimin uygulanmasına hazır duruma getirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Seferihisar ilçesine yapılacak merkezle, yazarları ve yazar adaylarını burada buluşturmayı hedefliyor. Öte yandan merkezde ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, sempozyumlar da düzenlenecek. 1 Haziranda hizmete açılacak Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’yle, çalışmalarında startı verilecek.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun zamandır hayalini kurdukları Yaratıcı Yazarlık Okulu’nun Türkiye için çok önemli bir merkez olacağını ifade etti. Soyer, "Günümüzde bir tür sanayi olarak da tanımlanabilecek “hayal sektörü” ve “üniversite” işbirliğini akademik ve uluslararası bağlamda ele alarak, konferans, atölye çalışmaları, seminer ve yaz okulları yanında lisansüstü eğitim için evrensel bir konuma gelmeyi amaçlıyoruz. Bu merkez, kültürler arası etkileşim ve değişim için de kapılar açacaktır. Dilerim, bir çok yazar, eserlerini üretirken bu merkezde öğrendiklerinin katkısını görecektir ve bir çok eser, bundan böyle Seferihisar’da Yaratıcı Yazarlık Okulu’nda yazıldı notuyla çıkacaktır" dedi.