Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle deneyimlerini paylaşan Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, aile şirketlerinin yönetimine geçecek gençlerin en az iki yıl başka bir patronla çalışmasının faydalı olacağını söyledi.
İş dünyasının temsilcilerini Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle buluşturan “Aile İşletmeleri ve Girişimcilik” seminerlerinin sonuncusu, Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerin konuk konuşmacısı ise, Yaşar Topluluğu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar oldu. Çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerde Selim Yaşar, deneyimlerini gençlerle paylaştı.
Fransa’da ve ABD’de ekonomi alanında eğitim gördüğünü ifade eden Selim Yaşar, mezun olduktan sonra hemen Yaşar Holding’de işe başlamak yerine, boya işindeki ortaklarının Danimarka’daki fabrikasında iki yıl çalıştığını aktardı. Selim Yaşar, bu sayede başka bir patronun altında çalışma tecrübesini edindiğini anlatarak, aile şirketlerinin yönetimine geçecek gençlerin en az iki yıl başka bir patronla çalışmasının faydalı olacağını söyledi. Yaşar, "Hemen kendi şirketinde işe girerse hatalarını kimse düzeltmeyecektir, kibarlıktan kendisine bir eleştiri olmayacaktır. Kendileri de patron ailesinden olduğu için müsamaha gösterilecektir. Oysa başka bir şirkette başlamak eksiklerinizi görme ve tecrübe anlamında size çok şey katacaktır. Danimarka’daki süreç bana o kadar faydalı oldu ki 1982’de Yaşar’a geldiğimde, holdingin stratejik planlama talimatnamesini yazma şansım oldu ve bu sisteme geçtik” diyerek yaşadıklarını anlattı.