İzmir’in Torbalı ilçesinde düzenlenen 1. Gençlik ve Spor Festivali renkli görüntülere sahne olurken, judocu gençlerle maç yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez zor anlar yaşadı.
Torbalı ilçesindeki merakla beklenen 1. Gençlik ve Spor Festivali, yoğun ilgi gördü. 6 farklı branşta yapılan festivale, yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Etkinlikte 13 eğitmen görev alırken, yüzlerce şapka, tişört ve balon dağıtıldı.
Üniversite yıllarında Judo eğitimi alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, öğrencilerle maç yaptı. Branştaki yeteneğini gösteren Görmez, tecrübeli judocular karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Görmez, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bir festival düzenlediklerini belirterek, "Genç kuşakların spora odaklanmalarını sağlamak, sokağın zararlı etkilerinden kurtarmak amacıyla belediyemiz bünyesinde birçok kurs ve aktivite düzenleniyor. Çocuklarımız beklenmeyen olası tehlikelerden korumanın en önemli uygulamalardan birisi spordur. Enerjisini, birikimini doğru yerde, doğru alanda, bedenini ve centilmenlik ruhunu geliştirecek onu kolektif biçimde düşünme ve davranmaya itecek şey spordur. Festivalimiz çok büyük ilgi gördü. Gelecek yıl bunu il ve iller bazında planlamayı hedefliyoruz. Bu çok ciddi bir deneyim ve önemli bir başlangıç oldu" dedi.