Kardeş kentler projesi kapsamında bir araya gelen ve dostluk köprüsü oluşturan Torbalı Belediyesi ile Wunsiedel Belediyesi, projede 30 yılı geride bıraktı.
Almanya Wunsiedel şehri ile Torbalı ilçesinin yöneticileri arasında başlayan kardeş kentler dostluğu, 30. yılına ulaştı. Proje kapsamında bugüne kadar toplamda 150 öğrenci, karşılıklı kültürler buluşması projesinde yer aldı. Alman heyeti de, 30. yıl etkinlikleri kapsamında ilçeye geldi. Wunsiedel Kaymakamı Dr. Karl Döhler başkanlığındaki heyet, ilçede 30 yıl anısına yapılan parkın açılış törenine de katılarak, ilçede bazı temaslarda bulundu.
"FARKLI MEDENİYETLERİN YERELDE BULUŞMASIDIR"
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projede 30 yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Bu enformasyonun en güçlü en kurumsal ayağı ise kuşkusuz yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleridir. Torbalı Belediyesi ile kardeş Wunsiedel Belediyesi arasında 30 yıl önce temelleri atılan bu dostluk köprüsü, karşılıklı ziyaretler zincirinin çok ötesinde ortak değerlerin, farklı medeniyetlerinde yereldeki buluşmasıdır. Burada iki kardeş belediyenin üstlendiği en önemli misyon, kuşkusuz ön yargıları yıkmak, karşılıklı deneyimleri paylaşmaktır. Bilimde, sanatta, şehircilikte, sosyal yaşamda, kolektif değerler oluşturmaktır. Torbalı halkı ile kardeş Wunsiedel halkı arasında kurulan bu köprünün ayaklarını daha da güçlendirmek adına özellikle eğitim ve bilim alanında ortak projelerimizi çoğaltmak arzusundayım. Bunun için, iki kentin öğrencileri ve aileleri arasında geçmişte yapılan çalışmaların faydalı sonuçlar doğurduğunu ve bundan güç aldığımızı da belirtmek isterim. Medeniyetlerin ve kültürlerin çeşitliliğinden doğan zenginlik aynı zamanda bizden sonra da gelecek kuşaklara büyük bir miras ve önemli sorumluklar vermektedir" dedi.