Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Varto Kültür ve Dayanışma Derneği (Varto-Der) Başkanı Kenan Uzuner ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
İzmir Varto Kültür ve Dayanışma Derneği (Varto-Der)’nin yeni Başkanı Kenan Uzuner ve yönetim kurulu üyeleri, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti.
Belediye ile dernekler arasında ekonomik, sportif, kültürel ve sanatsal alanlarda iş birliği geliştirilmesi amacına yönelik konuların ele alındığı ziyarette, ülke gündemine ilişkin konulara da değinildi. Çiğli’de çok sayıda Vartolu vatandaşın yaşadığını belirten İzmir Varto Kültür ve Dayanışma Derneği (Varto-Der) Başkanı Kenan Uzuner, “Kendi kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Dernek olarak zor şartlarda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Mutlaka belediyelerin bizleri desteklemesi gerekiyor. Sizin dernekleri bir çatı altında toplayan Demokrasi Kampüsü projenizi çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Şu an 15 öğrencimize burs imkanı sunuyoruz ve bu sayıyı 35 öğrenci düzeyine çıkarmak istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise şu açıklamalarda bulundu:
"Çiğli kozmopolit yapısıyla birbirinden farklı kültürel yaşam tarzına sahip vatandaşların yaşadığı nadir ilçelerden biridir. Vartolu nüfusun yoğunlukta olduğu bir ilçedir. Biz Çiğli’de yaşayan tüm inanç ve kültürden insanımıza sahip çıkıyoruz. Tüm Çiğli’nin belediye başkanlığını yapıyoruz. Bu yüzden herkes gibi Vartolu hemşehrilerimiz de bizim için çok önemli. Dernekçilik faaliyetlerinin zor olduğunun farkındayım, derneklerimizle sosyal ve kültürel anlamda iş birliğine her zaman hazırız. Dernekleri bir çatı altında toplamayı düşündüğümüz ’Demokrasi Kampüsü’ projemizi de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. İlçemizde bulunan Kültür ve Dayanışma Dernekleri ile sık sık bir araya geliyor, geleceğimiz adına ortak paylaşımlar yürütüyoruz. Tüm samimiyetimizle sizlerin yanınızdayız ve size yardımcı olmak adına üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız” dedi.