İzmir’in Aliağa ilçesinde, Yakamoz Hanımlar Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen bahar şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
Yakamoz Hanımlar Eğitim ve Kültür Derneği öncülüğünde Aliağa Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programa onlarca vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında çeşitli takı ve aksesuarların yanı sıra, ev yemeklerinin de satışa sunulduğu şenliklerde, palyaçolar da çocukların hoş vakit geçirmeleri için etkinlikler gerçekleştirdi. Programda konuşan Aliağa Yakamoz Hanımlar Derneği Başkanı Meryem Yurtdaş, derneğin dayanışma, kişisel gelişim, aile içi iletişim gibi bir çok alanda sosyal ve kültürel faaliyetler yaptığını belirterek bu çalışmalar doğrultusunda Aliağa halkından destek istedi.
PROGRAMDA YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında program düzenlenen yemek yarışması ile devam ederken, programın sunuculuğunu ’Maceracı’ isimli televizyon programı ile tanınan Murat Yeni yaptı. Çorbalar, zeytinyağlılar, pilav çeşitleri, et yemekleri, börekler, yaş pastalar ve şerbetli tatlılar olmak üzere yedi ayrı kategoriden oluşan yemek yarışmasının jürisinde ise, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Radyo Sahil Haber Müdürü ve sunucusu Yunus Yeşilöz, Aliağa Belediye Meclis Üyesi ve Eczacı Bahar Deniz ile Sonay Özoğuz ve Yusuf Arutlu yer aldı. Yarışma sonunda zeytinyağlılar kategorisinde Gülsevim Ural zeytinyağlı enginar ile böreklerden Aysun Yiğitalp arnavut böreği ile pilavlardan Şerife Mert hamsili pilavla, çorbalar kategorisinde Sevgi Çetin topalak çorbası ile şerbetli tatlılardan Hamide Kesim, cevizli baklava ile yaş pastalardan Özge Bilici, süslü pasta ile ve son olarak etli yemeklerden Şule Uygutalp ciğer tablaması ile birincilik ödülünü aldılar.