Menderes Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenledi.
Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, bir asırlık destanın kahramanları anıldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Menderes Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Taşyürek, Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ali Kundakçı, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Altunoğlu, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Menderes Belediyesi meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerin yöneticileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Çanakkale Şehitler Anıtı’nın maketi ve Çanakkale Savaşı’na ait üç boyutlu görsellerin yer aldığı etkinlikte, 100 yıllık destanın anlatıldığı sergi de katılımcılar tarafından gezildi. Sergi sonrası gerçekleşen şiir dinletisinin ardından, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halit Kuşku, asırlık zaferin yaşanmış öykülerini anlattı. Çanakkakle 18 Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu’nun gösterisi ise, geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
Gecede konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, gecenin önemine dikkat çekerek, "18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel düzenlediğimiz Şehidin Seması etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Bu anlamlı gecede Çanakkale’nin ruhunu hep birlikte yaşadık. Bir asırdır devam eden ve bin asır sürecek destanın kahramanlarını bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.