Doktor ve Ressam Zeynep Ayşen Akın’ın, ’Dünya Çocukları’ adlı ilk kişisel resim sergisi, 20 Nisan’da Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.
Daha önce iki karma sergiye katılan Zeynep Ayşen Akın, ilk kişisel sergisini Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sergi Salonu’nda açıyor. 20 Nisan’da açılacak ’Dünya Çocukları’ adlı resim sergisinde, 25 eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı da içine alan haftayı özellikle seçtiğini belirten ressam Akın, "Dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocuklar sevmeyi, sevilmeyi, korunmayı, sağlıklı bir şekilde bakılıp büyütülmeyi hak eder ve isterler. Irkı, dili, dini, rengi ne olursa olsun tüm çocuklar saflığın, dürüstlüğün, neşenin, huzur ve keyfin sembolüdür. İşte bende buradan yola çıkarak çocukların yansıttıkları tüm bu duyguları tuvale aktarmaya çalıştım” dedi.
20-26 Nisan tarihleri arasında açık kalacak sergiden elde edilecek gelirin bir bölümünün, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere aktarılmak üzere Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı’na (EBSOV) aktarılacağı öğrenildi.