Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü yapacağı çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
10 Nisan Cuma günü saat 10:00’da Büyükşehir Belediyesi önünde 7 Coğrafi Bölgeden Halk Oyunları ile başlayacak olan etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nde Urfalı ressamların yapmış olduğu ’Karma Resim Sergisi’ ile devam edecek, akşam saat 20:00’de Nikah ve Konferans Salonu’nda ’Kurtuluş Müzikali’ olacak.
11 Nisan Cumartesi günü saat 08:30’da Nikah ve Konferans Salonu önünden başlayarak ’11 Kilometre Kurtuluş Koşusu’ düzenlenecek. Koşuya katılanlar Necmettin Cevheri Bulvarı, Atatürk Bulvarı üzerinden Büyükşehir Belediyesi yanından Millet Hanı ve Topçu Meydanı istikametinden tekrar aynı güzergahtan Nikah ve Konferans Salonu önündeki finişe kadar koşacak. Koşuda dereceye girenlere Nikah ve Konferans Salonu’nda Saat 09.30’da Halk Oyunları’nın da katılacağı ’Ödül Töreni’ düzenlenecek. Törenin ardından aynı yerde saat 10:00’de ’Kurtuluş Sergisi’ düzenlenecek. Sergiden hemen sonra Saat 10 :30’da ’Kurtuluş Töreni’ yapılacak. Büyükşehir Belediyesi önünde Saat 11:00 ve Rabia Meydanı’nda Saat 14:00’de düzenlenecek olan ’Halk Oyunları Gösterisi’ vatandaşın beğenisine sunulacak. Şanlıurfa’nın kurtuluşunda şehit olanlar için ikindi namazının ardından Dergah Cami’de Mevlit-i Şerif okutulacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler Rabia Meydanı’nda saat 20.00’de ses sanatçı Ferhat Göçer’in vereceği dev konser ile son bulacak.