Mesleği olan işletmeciliğin yanı sıra yıllar önce hobi olarak başladığı fotoğraf çekimlerini sanat boyutuna taşıyan Abdullah Zaza, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sergi açtı. Zaza’nın büyük ilgi gören sergisi, siyasetçiler ile kent yöneticileri ve sanatçıları da bir araya getirdi.
Fotoğraf çalışmalarını genellikle manzara çekimleri üzerine yoğunlaştıran Abdullah Zaza’nın, ağırlıklı olarak İstanbul, Bursa ve Şanlıurfa’dan karelerin yer aldığı sergisinin açılışına Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, oyuncu Canan Hoşgör, “Benzemez Kimse Sana Yarışması” ile ismini duyuran sunucu Hakan Ka ve Şanlıurfalı fotoğraf severler katıldı.
İkinci kişisel sergisini Şanlıurfa Piazza AVM’de açan Abdullah Zaza, gördüğü ilgi ve destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Zaza, “İstanbul ve buradaki sergimin açılışında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanlarıma, İstanbul’dan sergi için gelen saygıdeğer üstatlarıma ve burada bulunan tüm dostlarıma, akrabalarıma teşekkür ederim. Bir amatör olarak inanılmaz yerlerdeyiz. Sergime ev sahipliği yapan Piazza AVM yöneticilerine de sanata katkılarından dolayı teşekkür ederim" diyerek duygularını ifade etti.
GENÇLERE ÖRNEK OLACAK
Şanlıurfalıların büyük ilgi gösterdiği sergiyi beğeniyle gezdiğini belirten Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Abdullah Zaza’yı tebrik ederek, “Hakikaten mükemmel bir çalışma sergilemiş. Sanatının tüm inceliklerini bizlere gösterdi. Başarılarının devamını diliyorum. Fotoğraf çok zevkli bir uğraş. Zaza’nın, Şanlıurfalı gençlere iyi bir örnek olacağına inanıyorum” dedi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise Zaza’nın çok güzel görüntüler tespit ettiğini kaydederek, “Fotoğraf çekmek için önce bakmak lazım. Baktıktan sonra görmek lazım. Gördükten sonra da resmetmek lazım. Abdullah Zaza kardeşimiz, bu 3 aşamayı da en güzel şekilde gerçekleştirmiş. Urfa’nın yetiştirdiği değerlere her zaman sahip çıkacağız” diye konuştu.
SPONSOR OLDULAR
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise Abdullah Zaza’nın İstanbul’daki sergisine de katıldığını ve bu serginin de Eyyübiye Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştiğini hatırlatarak şöyle dedi:
“Yerel değerleri daha ön plana çıkartmak, onların elde ettikleri kazanımları halkımızla paylaşmak açısından bu sergiler çok önemli. Bundan sonraki süreçte de sanatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız ilimizi, ilçemizi tanıtan her çalışmanın içerisinde yer almak.”
ÜNLÜ OYUNCUDAN KUTLAMA
“Arka Sıradakiler”, “Asmalı Konak”, “Bir İstanbul Masalı”, “Reyting Hamdi” gibi dizilerdeki rolleriyle tanınan oyuncu Canan Hoşgör ise sergiyi Abdullah Zaza ile 3 ay önce İstanbul’da planladıklarını belirterek, “Bu başarıların herkes tarafından özellikle de Şanlıurfalılar tarafından görülmesi gerekiyordu. Şanlıurfa’da bizi de çok güzel ağırladılar. Abdullah Zaza’yı kutluyor, Şanlıurfalılara da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Abdullah Zaza’nın binlerce kare arasından seçtiği 40 fotoğrafından oluşan sergisi 30 Nisan’a kadar açık kalacak.