Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede alt ve üstyapı çalışmalarına devam ediyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ŞUSKİ ve Çevre Koruma-Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ilçelerde altyapı, üstyapı ve park-bahçelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Akçakale İlçesi Turgut Özal Mahallesi M. Akif Ersoy Caddesi’nde beton parke, kaldırım döşeme işini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde bu yıl 86 bin metrekare beton parke döşemesi hedefliyor.
Turgut Özal Mahallesi’ni şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ekipleri bir yandan kaldırım diğer yandan beton parke döşeyerek mahalle sakinlerini çamurdan ve çukurdan kurtarmanın gayretini veriyor.
Tarihi ören yeri olan Harran’da yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi olan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Sur önü Parkı’nda bakım ve onarım çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, ayrıca orta refüj çalışması yaparak ilçenin modern görünüme kavuşturulmasını sağladı.
Tarihi Sit Alanı olan Sur önü Parkı’nda kırık olan bankların değişimini yapan Büyükşehir Belediyesi, park alanını yabani otlardan temizleyerek güzel görünüme kavuşmasını sağladı. Orta refüjleri sulama sistemi ile çimlendirmeye hazırlayan ekipler çeşitli türlerde ağaç dikimi yaparak refüjlerinde güzel görünüme kavuşturulmasını sağladı.
Harran İlçesi’nde Eski Harran Mahallesi’nde başta okul önü yollar olmak üzere tüm yolları stabilize malzeme ile güçlendiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, öğrencileri ve mahalle sakinlerini çamurdan kurtardı.
Eski Harran İlk ve Ortaokulu olarak çamurlu yollardan kurtuldukları için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden öğrenciler, “Bizi çamurlu yollardan kurtaran Başkanımız Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca ŞUSKİ Harran İlçesi’nde Yağmursuyu Drenaj Şebekesi döşeme işine devam ediyor.
Şanlıurfa-Akçakale Karayolu üzerinde yer alan Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Uğurlu Mahallesi’nde karayolu üzerinde bulunan Uğurlu İlkokulu ve sağlık ocağı önüne kaldırım yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bölge sakinleri teşekkür etti.