Siverek Gençlik Platformu üyeleri ile Ankara İpek Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, Çukurca Mahallesinde bulunan ilkokulu boyayarak öğrencilere çeşitli hediye dağıttı.
Ankara İpek Üniversitesi’nde eğitim gören 35 öğrenci ve 2 öğretim görevlisi, köy okullarını boyama kampanyası kapsamında çeşitli giyim malzemeleri ile okulun bakım-onarımı için Siverek ilçesine bağlı Çukurca Mahallesi İlköğretim Okulu’nu seçerek ilçeye hareket etti. Siverek ilçesine gelen öğrenciler sabah saatlerinde mahalleye giderek burada bulunan okulun onarım ve boya işlerine başladı. Okulun bakım ve onarımı sonrasında üniversite öğrencileri, aldıkları çeşitli hediyeleri köy çocuklarına dağıttı. Bu anlamlı davranış sonrası köylüler öğrencileri ağırladı. Üniversite öğrencileri geceyi köyde geçirdi. Konuk öğrenciler, Siverek’in tarihi mekanlarını gezdikten sonra Ankara’ya döndü.
Siverek Gençlik Platformu Sözcüsü Hüseyin İnanır, doğu ile batı arasında köprü olmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Siverek Gençlik Platformu olarak daha önce de bu tarz projeler yapmıştık. Bugün projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bir nebze de olsa son dönemde artan kutuplaşmanın önüne geçmek için, doğu ve batı ayrımının kalmadığını göstermek için çabalıyoruz. Bu tarz gönül projeleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.