Haliliye Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen, konusu sadece Çanakkale olan yarışmalar serisinin ödülleri sahiplerini buldu. Düzenlenen ödül gecesinde konuşan Başkan Fevzi Demirkol, yarışmaya katılan tüm öğrencileri Çanakkale’ye götürecekleri müjdesini verdi.
Milli Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenen Çanakkale Yarışmaları’nın ödül törenine Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları Haci Kanduza ve Osman Uludağ, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Haliliye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde, ilk olarak Haliliye Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Halk oyunları ekibinin ardından tiyatro yarışmasında birinci olan Osman Ertörer Ortaokulu öğrencileri, oyunlarını sergiledi. İzleyenlerin duygulandığı gösteriden sonra, şiir okuma, şiir yazma ve kompozisyon dallarında birinci olan öğrenciler sahne aldı.
Gece, konuşmaların ardından şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim ve tiyatro dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından sona erdi.